Зелени разговори : Климатска акција и COP26

Зелени разговори : Климатска акција и COP26
Измењено:05 нов 21

У оквиру 12. издања ГринФеста, међународног фестивала зелене културе биће организована панел дискусија на тему: Климатска акција и COP26.

Дискусија је заказана за понедељак 8. новембар са почетком у 19 часова, а можете је пратити преко овог линка. Организује се у време одржавања 26. по реду самита Уједињених нација о промени климе у Глазгову на којем се разговара о томе како спречити и зауставити последице климатских промена. Пред свим државама света је задатак да поставе још амбициозније циљеве у смањењу емисија гасова са ефектом стаклене баште и уложе додатне напоре ка декарбонизацији електроенергетског и индустријског сектора.

Причаћемо о томе какве су нам шансе да се изборимо са климатском кризом и обезбедимо одрживу и нискоугљеничну будућност. Мирјана Јовановић, програмска менаџерка у Београдској отвореној школи, водиће разговор на ову важну тему са:

– Антоаном Авињоном, програмским менаџером за животну средину и борбу против климатских промена Делегације ЕУ у Србији

– Александаром Мацуром, програмским директором РЕС Фондације

– Немањом Миловићем, оснивачем и уредником портала Клима101

– др Аном Вуковић Вимић, доцентом на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду.

Зелени разговори су тематске дискусије које се организују у оквиру пројекта „Зелени инкубатор“ који Београдска отворена школа спроводи у партнерству са Младим истраживачима Србије и Инжењерима заштите животне средине уз подршку Европске уније.


Повезани чланци

Победници Дунавског уметника у Србији за 2020. годину
Измењено:03 дец 21

Победници Дунавског уметника у Србији за 2020. годину

Међународни конкурс „Дунавски уметник“ је активност Међународне комисије за слив реке Дунав и Глобалног партнерства за воде за Централну и Источну Европу. Конкурс циља узраст од 6-18 година и спроводи се у свих 14 земаља на сливу Дунава од 2004. године. Тема конкурса се мења сваке сезоне. Млади су позивани до сада да се: активирају […]

Прочитај више