Зелени разговори : Климатска акција и COP26

Зелени разговори : Климатска акција и COP26
Измењено:05 нов 21

У оквиру 12. издања ГринФеста, међународног фестивала зелене културе биће организована панел дискусија на тему: Климатска акција и COP26.

Дискусија је заказана за понедељак 8. новембар са почетком у 19 часова, а можете је пратити преко овог линка. Организује се у време одржавања 26. по реду самита Уједињених нација о промени климе у Глазгову на којем се разговара о томе како спречити и зауставити последице климатских промена. Пред свим државама света је задатак да поставе још амбициозније циљеве у смањењу емисија гасова са ефектом стаклене баште и уложе додатне напоре ка декарбонизацији електроенергетског и индустријског сектора.

Причаћемо о томе какве су нам шансе да се изборимо са климатском кризом и обезбедимо одрживу и нискоугљеничну будућност. Мирјана Јовановић, програмска менаџерка у Београдској отвореној школи, водиће разговор на ову важну тему са:

– Антоаном Авињоном, програмским менаџером за животну средину и борбу против климатских промена Делегације ЕУ у Србији

– Александаром Мацуром, програмским директором РЕС Фондације

– Немањом Миловићем, оснивачем и уредником портала Клима101

– др Аном Вуковић Вимић, доцентом на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду.

Зелени разговори су тематске дискусије које се организују у оквиру пројекта „Зелени инкубатор“ који Београдска отворена школа спроводи у партнерству са Младим истраживачима Србије и Инжењерима заштите животне средине уз подршку Европске уније.


Повезани чланци

И овог лета на камп у Србији!
Измењено:29 маја 23

И овог лета на камп у Србији!

И ове године отварамо прилике за волонтирање у Србији. Поред међународних кампова, настављамо и са камповима који су отворени само за учеснике из Србије. Први камп те чека већ у јулу а додаћемо их још у складу са доступностима програма. Описе кампова, као и све остале информације можеш погледати у делу kampovi.mis.org.rs. Не заборави да се […]

Прочитај више
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА – услуга модерирања панела и сесије током конференције
Измењено:13 маја 23

ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА – услуга модерирања панела и сесије током конференције

МЛАДИ ИСТРАЖИВАЧИ СРБИЈЕ ОБЈАВЉУЈУ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА ЗА за услугу модерирања панела и сесије током конференције   У периоду од 12.04.2023. до 26.05.2023. године Млади истраживачи Србије (МИС) ће прикупљати понуде за услуге модерирања панела и сесије током конференције „ЕКО + СИСТЕМ = ДОБРО УПРАВЉАЊЕ ЖИВОТНОМ СРЕДИНОМ“. Конференција се одржава у хотелу Зира 31. маја 2о23. године. Током […]

Прочитај више