Зелени разговори : Климатска акција и COP26

Зелени разговори : Климатска акција и COP26
Измењено:05 нов 21

У оквиру 12. издања ГринФеста, међународног фестивала зелене културе биће организована панел дискусија на тему: Климатска акција и COP26.

Дискусија је заказана за понедељак 8. новембар са почетком у 19 часова, а можете је пратити преко овог линка. Организује се у време одржавања 26. по реду самита Уједињених нација о промени климе у Глазгову на којем се разговара о томе како спречити и зауставити последице климатских промена. Пред свим државама света је задатак да поставе још амбициозније циљеве у смањењу емисија гасова са ефектом стаклене баште и уложе додатне напоре ка декарбонизацији електроенергетског и индустријског сектора.

Причаћемо о томе какве су нам шансе да се изборимо са климатском кризом и обезбедимо одрживу и нискоугљеничну будућност. Мирјана Јовановић, програмска менаџерка у Београдској отвореној школи, водиће разговор на ову важну тему са:

– Антоаном Авињоном, програмским менаџером за животну средину и борбу против климатских промена Делегације ЕУ у Србији

– Александаром Мацуром, програмским директором РЕС Фондације

– Немањом Миловићем, оснивачем и уредником портала Клима101

– др Аном Вуковић Вимић, доцентом на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду.

Зелени разговори су тематске дискусије које се организују у оквиру пројекта „Зелени инкубатор“ који Београдска отворена школа спроводи у партнерству са Младим истраживачима Србије и Инжењерима заштите животне средине уз подршку Европске уније.


Повезани чланци

Консултација са организацијама цивилног друштва Стоцкхолм+50
Измењено:13 маја 22

Консултација са организацијама цивилног друштва Стоцкхолм+50

У оквиру Националних консултација Србије за међународну конференцију Стокхолм+50: здрава планета за просперитет свих – наша одговорност, наша прилика, која ће се одржати  2. и 3. јуна 2022. године у Стокхолму, одржане су и консултације са организацијама цивилног друштва које се баве заштитом животне средине и одрживим развојем. Током догађаја окупљеним представницима цивилног сектора презентовани […]

Прочитај више
Пријаве за учешће на међународне кампове
Измењено:10 маја 22

Пријаве за учешће на међународне кампове

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ Пријаве за учешће на међународне кампове су поново отворене од 10. маја! Драги волонтери и волонтерке, обавештавамо вас да су након дуге паузе, пријаве за учешће на међународне кампове поново отворене од 10.маја ! Позивамо вас да истражите међународне кампове овде ВАЖНО! Иако су мере везане за ковид 19 пандемију попустиле, и даље […]

Прочитај више