Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење

Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење
Измењено:29 мар 21

Неформалне групе Љубичица из Шапца, Зелени СКОК из Сремских Карловаца, Завичајци из Ваљевске Каменице и  Студенти сценске архитектуре, технике и дизајна из Новог Сада добиће прилику да реализују своје пројекте у оквиру програма подршке неформалним групама Зелени инкубатор.

Пројекте ове четири групе Евалуациона комисија је оценила највишим оценама након првог циклуса у другој години пројекта и чланови неформалних група ће у наредних пет месеци спроводити активности које ће донети позитивну промену локалној заједници и утицати на ширење свести о значају заштите животне средине.

Прављење глистењака и едукација о значају биомасе, чишћење обале језера,  радионице о урбаном баштованству, прављење кутка за опрашиваче, јавна размена биљака и семена, изградња и постављање паркиралишта за бицикле које уједно може да служи и као бина за јавне догађаје, радионице о томе како израдити предмете од рециклираног материјала, садња ретких садница и оплемењавање ботаничке баште, неке су од активности у оквиру пројеката које ће спровести ове четири групе.

Са радошћу ћемо пратити пројекте и о активностима извешттавати на нашим друштвеним мрежама.

Позив за достављање предлога пројеката у оквиру програма Снажно зелено отворен је током целе године, или до утрошка средстава, а пријаве које стигну до 6. јуна у 23:59 часова биће узете у разматрање током следећег заседања Евалуационе комисије.

Програм подршке неформалним групама Снажно зелено се реализуј у оквиру трогодишњег пројекта Зелени инкубатор који спроводе Млади истраживачи Србије, београдска отворена школа и Инжењери заштите животне средине а уз  подршку Европске уније.


Повезани чланци

Консултација са организацијама цивилног друштва Стоцкхолм+50
Измењено:13 маја 22

Консултација са организацијама цивилног друштва Стоцкхолм+50

У оквиру Националних консултација Србије за међународну конференцију Стокхолм+50: здрава планета за просперитет свих – наша одговорност, наша прилика, која ће се одржати  2. и 3. јуна 2022. године у Стокхолму, одржане су и консултације са организацијама цивилног друштва које се баве заштитом животне средине и одрживим развојем. Током догађаја окупљеним представницима цивилног сектора презентовани […]

Прочитај више
Пријаве за учешће на међународне кампове
Измењено:10 маја 22

Пријаве за учешће на међународне кампове

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ Пријаве за учешће на међународне кампове су поново отворене од 10. маја! Драги волонтери и волонтерке, обавештавамо вас да су након дуге паузе, пријаве за учешће на међународне кампове поново отворене од 10.маја ! Позивамо вас да истражите међународне кампове овде ВАЖНО! Иако су мере везане за ковид 19 пандемију попустиле, и даље […]

Прочитај више