Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење

Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење
Измењено:29 мар 21

Неформалне групе Љубичица из Шапца, Зелени СКОК из Сремских Карловаца, Завичајци из Ваљевске Каменице и  Студенти сценске архитектуре, технике и дизајна из Новог Сада добиће прилику да реализују своје пројекте у оквиру програма подршке неформалним групама Зелени инкубатор.

Пројекте ове четири групе Евалуациона комисија је оценила највишим оценама након првог циклуса у другој години пројекта и чланови неформалних група ће у наредних пет месеци спроводити активности које ће донети позитивну промену локалној заједници и утицати на ширење свести о значају заштите животне средине.

Прављење глистењака и едукација о значају биомасе, чишћење обале језера,  радионице о урбаном баштованству, прављење кутка за опрашиваче, јавна размена биљака и семена, изградња и постављање паркиралишта за бицикле које уједно може да служи и као бина за јавне догађаје, радионице о томе како израдити предмете од рециклираног материјала, садња ретких садница и оплемењавање ботаничке баште, неке су од активности у оквиру пројеката које ће спровести ове четири групе.

Са радошћу ћемо пратити пројекте и о активностима извешттавати на нашим друштвеним мрежама.

Позив за достављање предлога пројеката у оквиру програма Снажно зелено отворен је током целе године, или до утрошка средстава, а пријаве које стигну до 6. јуна у 23:59 часова биће узете у разматрање током следећег заседања Евалуационе комисије.

Програм подршке неформалним групама Снажно зелено се реализуј у оквиру трогодишњег пројекта Зелени инкубатор који спроводе Млади истраживачи Србије, београдска отворена школа и Инжењери заштите животне средине а уз  подршку Европске уније.


Повезани чланци

Просторни план Републике Србије – неприхватљиво кратак рок за учешће јавности
Измењено:28 апр 21

Просторни план Републике Србије – неприхватљиво кратак рок за учешће јавности

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је 5. априла објавило почетак јавне расправе о Просторном плану Републике Србије и Извештају о стратешкој процени утицаја Плана на животну средину. Просторни план ће дефинисати просторни развој Србије до 2035. године. Јавни увид траје до 5. маја. Просторни план Републике Србије, као кровни документ просторног планирања, утврђује стратешка опредељења […]

Прочитај више
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА – ГОДИШЊА РЕВИЗИЈА ПРОГРАМА ЕКО-СИСТЕМ
Измењено:12 мар 21

ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА – ГОДИШЊА РЕВИЗИЈА ПРОГРАМА ЕКО-СИСТЕМ

МЛАДИ ИСТРАЖИВАЧИ СРБИЈЕ ОБЈАВЉУЈУ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА ЗА  УСЛУГA ЕКСТЕРНЕ РЕВИЗИЈЕ ПРОГРАМА ЕКО-СИСТЕМ: ПОДРШКА РЕФОРМАМА РЕФОРМАМА У ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У периоду од 12.03.202. до 26.03.2021. године Млади истраживачи Србије (МИС) ће прикупљати понуде за наведену набавку. Средства су обезбеђена у оквиру програма „ЕКО-СИСТЕМ подршка реформама у заштити животне средине“ подржаним од стране Шведске. […]

Прочитај више