Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење

Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење
Измењено:29 мар 21

Неформалне групе Љубичица из Шапца, Зелени СКОК из Сремских Карловаца, Завичајци из Ваљевске Каменице и  Студенти сценске архитектуре, технике и дизајна из Новог Сада добиће прилику да реализују своје пројекте у оквиру програма подршке неформалним групама Зелени инкубатор.

Пројекте ове четири групе Евалуациона комисија је оценила највишим оценама након првог циклуса у другој години пројекта и чланови неформалних група ће у наредних пет месеци спроводити активности које ће донети позитивну промену локалној заједници и утицати на ширење свести о значају заштите животне средине.

Прављење глистењака и едукација о значају биомасе, чишћење обале језера,  радионице о урбаном баштованству, прављење кутка за опрашиваче, јавна размена биљака и семена, изградња и постављање паркиралишта за бицикле које уједно може да служи и као бина за јавне догађаје, радионице о томе како израдити предмете од рециклираног материјала, садња ретких садница и оплемењавање ботаничке баште, неке су од активности у оквиру пројеката које ће спровести ове четири групе.

Са радошћу ћемо пратити пројекте и о активностима извешттавати на нашим друштвеним мрежама.

Позив за достављање предлога пројеката у оквиру програма Снажно зелено отворен је током целе године, или до утрошка средстава, а пријаве које стигну до 6. јуна у 23:59 часова биће узете у разматрање током следећег заседања Евалуационе комисије.

Програм подршке неформалним групама Снажно зелено се реализуј у оквиру трогодишњег пројекта Зелени инкубатор који спроводе Млади истраживачи Србије, београдска отворена школа и Инжењери заштите животне средине а уз  подршку Европске уније.


Повезани чланци

Позив за догађај: Зелени разговори
Измењено:14 јуна 21

Позив за догађај: Зелени разговори

Драги сарадници, партнери, активисти, љубитељи и чувари природе, Позивамо вас на још један у низу Зелених разговора под називом „Право да знам – али шта? И како?“ на тему изазова у прикупљању и достављању информација и података о стању животне средине у локалним самоуправама. Догађај ће се одржати 17. јуна, од 11:00х на Отвореном универзитету […]

Прочитај више
ВАЖНО: У вези са волонтерским камповима у иностранству
Измењено:31 маја 21

ВАЖНО: У вези са волонтерским камповима у иностранству

Драги волонтери и волонтерке, обавештавамо вас да у овом моменту нећемо отварати пријаве за међународне волонтерске кампове у иностранству. Због тренутне ситуације са светском пандемијом, непредвидивости развоја ситуације, као и чињенице да је улазак држављана Републике Србије у друге државе у великој мери ограничен, а у појединим ситуацијама потпуно онемогућен, у овом моменту нисмо у […]

Прочитај више