Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење

Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење
Измењено:29 мар 21

Неформалне групе Љубичица из Шапца, Зелени СКОК из Сремских Карловаца, Завичајци из Ваљевске Каменице и  Студенти сценске архитектуре, технике и дизајна из Новог Сада добиће прилику да реализују своје пројекте у оквиру програма подршке неформалним групама Зелени инкубатор.

Пројекте ове четири групе Евалуациона комисија је оценила највишим оценама након првог циклуса у другој години пројекта и чланови неформалних група ће у наредних пет месеци спроводити активности које ће донети позитивну промену локалној заједници и утицати на ширење свести о значају заштите животне средине.

Прављење глистењака и едукација о значају биомасе, чишћење обале језера,  радионице о урбаном баштованству, прављење кутка за опрашиваче, јавна размена биљака и семена, изградња и постављање паркиралишта за бицикле које уједно може да служи и као бина за јавне догађаје, радионице о томе како израдити предмете од рециклираног материјала, садња ретких садница и оплемењавање ботаничке баште, неке су од активности у оквиру пројеката које ће спровести ове четири групе.

Са радошћу ћемо пратити пројекте и о активностима извешттавати на нашим друштвеним мрежама.

Позив за достављање предлога пројеката у оквиру програма Снажно зелено отворен је током целе године, или до утрошка средстава, а пријаве које стигну до 6. јуна у 23:59 часова биће узете у разматрање током следећег заседања Евалуационе комисије.

Програм подршке неформалним групама Снажно зелено се реализуј у оквиру трогодишњег пројекта Зелени инкубатор који спроводе Млади истраживачи Србије, београдска отворена школа и Инжењери заштите животне средине а уз  подршку Европске уније.


Повезани чланци

ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА – ГОДИШЊА РЕВИЗИЈА ПРОГРАМА ЕКО-СИСТЕМ
Измењено:12 мар 21

ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА – ГОДИШЊА РЕВИЗИЈА ПРОГРАМА ЕКО-СИСТЕМ

МЛАДИ ИСТРАЖИВАЧИ СРБИЈЕ ОБЈАВЉУЈУ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА ЗА  УСЛУГA ЕКСТЕРНЕ РЕВИЗИЈЕ ПРОГРАМА ЕКО-СИСТЕМ: ПОДРШКА РЕФОРМАМА РЕФОРМАМА У ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У периоду од 12.03.202. до 26.03.2021. године Млади истраживачи Србије (МИС) ће прикупљати понуде за наведену набавку. Средства су обезбеђена у оквиру програма „ЕКО-СИСТЕМ подршка реформама у заштити животне средине“ подржаним од стране Шведске. […]

Прочитај више
Позив неформалним групама за учешће у програму „Снажно зелено“
Измењено:04 феб 21

Позив неформалним групама за учешће у програму „Снажно зелено“

Отворен је други круг Програма подршке неформалним групама Снажно зелено, који се реализује у оквиру пројекта Зелени инкубатор. У оквиру Програма, неформалне групе из целе Србије имаће прилику да спроведу своје идеје и пројекте у дело и да тако направе позитивну промену у друштву. Овај програм настоји да финансијски помогне различитим неформалним групама да се […]

Прочитај више