Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење

Зелени инкубатор: ботаничка башта, биомаса, „бинацикл“ и зелено буђење
Измењено:29 мар 21

Неформалне групе Љубичица из Шапца, Зелени СКОК из Сремских Карловаца, Завичајци из Ваљевске Каменице и  Студенти сценске архитектуре, технике и дизајна из Новог Сада добиће прилику да реализују своје пројекте у оквиру програма подршке неформалним групама Зелени инкубатор.

Пројекте ове четири групе Евалуациона комисија је оценила највишим оценама након првог циклуса у другој години пројекта и чланови неформалних група ће у наредних пет месеци спроводити активности које ће донети позитивну промену локалној заједници и утицати на ширење свести о значају заштите животне средине.

Прављење глистењака и едукација о значају биомасе, чишћење обале језера,  радионице о урбаном баштованству, прављење кутка за опрашиваче, јавна размена биљака и семена, изградња и постављање паркиралишта за бицикле које уједно може да служи и као бина за јавне догађаје, радионице о томе како израдити предмете од рециклираног материјала, садња ретких садница и оплемењавање ботаничке баште, неке су од активности у оквиру пројеката које ће спровести ове четири групе.

Са радошћу ћемо пратити пројекте и о активностима извешттавати на нашим друштвеним мрежама.

Позив за достављање предлога пројеката у оквиру програма Снажно зелено отворен је током целе године, или до утрошка средстава, а пријаве које стигну до 6. јуна у 23:59 часова биће узете у разматрање током следећег заседања Евалуационе комисије.

Програм подршке неформалним групама Снажно зелено се реализуј у оквиру трогодишњег пројекта Зелени инкубатор који спроводе Млади истраживачи Србије, београдска отворена школа и Инжењери заштите животне средине а уз  подршку Европске уније.


Повезани чланци

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТОГ КРУГА „Шта нам тешко“ конкурса 2021
Измењено:15 сеп 21

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТОГ КРУГА „Шта нам тешко“ конкурса 2021

У среду 08. септембра успешно је завршен четврти круг „Шта нам тешко“ конкурса у оквиру пројекта „Национални програм волонтирања младих Млади су закон 2021“ Листу подржаних Шта нам тешко волонтерских пројеката можете погледати: ОВДЕ Представнике и представнице организација и неформалних група чека интензиван и узбудљив период обука, учења и реализације предвиђених активности. Пратите њихове успехе […]

Прочитај више
РЕЗУЛТАТИ ТРЕЋЕГ КРУГА „Шта нам тешко“ конкурса 2021
Измењено:02 сеп 21

РЕЗУЛТАТИ ТРЕЋЕГ КРУГА „Шта нам тешко“ конкурса 2021

У среду 25. августа успешно је завршен трећи круг „Шта нам тешко“ конкурса у оквиру пројекта „Национални програм волонтирања младих Млади су закон 2021“ Листу подржаних Шта нам тешко волонтерских пројеката можете погледати: ОВДЕ Представнике и представнице организација и неформалних група чека интензиван и узбудљив период обука, учења и реализације предвиђених активности. Пратите њихове успехе […]

Прочитај више