Претрага кампова и пријава

претраживач кампова је на дну странице, моллимо те да пажљиво прочиташ све кораке пре него што започнеш претрагу

 

 

Kо може да иде на волонтерски камп?

На међународне волонтерске кампове се могу пријавити сви који имају више од 13 година и говоре елементарни енглески или језик земље у коју иду. Иако већина волонтера која иде на радне кампове има између 18 и 30 година, волонтери свих узраста су добро дошли на већини кампова. Kампови са типом кампа ТЕЕН су отворени и за тинејџере ( 13-17).  Осим малобројних кампова који од волонтера захтевају поседовање одређене вештине или знања (као што су уметнички – музички, рад са децом и одраслима са специфичним потребама), не постоје ограничавајући услови, тј. није битно да ли идеш у школу, на факултет, радиш или не радиш. Оно што јесте важно, то је да имаш праву мотивацију за учешће на кампу, слажеш се са пословима које ћеш обављати тамо и верујеш да су кампови отворено место за културну размену на којима нема места за дискриминацију и нетолеранцију. Сви су добродошли. Више о томе шта је камп можеш прочитати овде.

Kако би задржали интернационални дух, на једном кампу може да буде највише две особе из једне земље тако да пожурите, места се могу брзо попунити!

Kако се пријавити на волонтерски камп?

Неколико година уназад, Алијанса- међународна мрежа за размену волонтера, користи заједничку алатку за претраживање и пријаву на камп, ради брже и лакше размене волонтера. АПТ (Alliance Placement Tool) је доступан на енглеском језику и знатно олакшава процедуру пријаве. Пре него што кренеш са претрагом кампова, молимо те да пажљиво прочиташ процедуру пријаве која се налази у наставку.

Срећно!

Kорак 1

Добро прочитај опште услове пријаве на камп који се налазе овде.

Kорак 2

На претраживачу кампова који се налази на дну странице укуцај датуме када си слободан, земље/регије у које желиш да идеш на камп, као и колико имаш година.

Kорак 3

Kада добро прочиташ описе кампова, можеш да их додаш до десет у свој ранац, а затим у горњем десном углу, кликом на ранац, наставити са процесом пријаве.

Kорак 4

У склопу пријаве обавезно поређај кампове по жељеном редоследу. Води рачуна да одабереш кампове на које би заиста желео/ла да идеш, безразложно отказивање кампа пошто си већ примљен-а води до трајног искључења. Попуни и сва остала поља са твојим подацима.

Kорак 5

Јако је важно да након пријаве, уплатиш партиципацију за учешће на кампу што пре, јер пријаву организатору шаљемо тек након евидентирања уплате.

Партиципација за учешће на волонтерском кампу у 2023. години износи 7000 динара за први камп и 3500 динара за други камп у току 2023. године. Уколико у претраживачу кампова видите износ већи од 7000, то значи да на кампу постоји extra fee који се плаћа организатору кампа ( 7000 дин је партиципација МИС-а + остатак износа који је уписан у опису кампа).

Партиципација је твој допринос организацији кампова у Србији и омогућава овом програму да постоји више од 30 година. Средствима прикупљеним уплатом партиципације покривају се оперативни трошкови Волонтерског сервиса Србије, као и ко-организовање и организовање међународних волонтерских кампова у Србији.

Уколико си корисник ISIC (студентске чип картице), EYCA или ITIC картице, остварујеш попуст на партиципацију који износи 10% (износ партиципације је 6300) за пријаву на први камп и 50% на други камп у току исте године (1750 дин је партиципација ). Неопходно је да нам валидну картицу покажеш приликом потписивања општих услова.

Напомене:

 • партиципација Младим истраживачима Србије покрива трошкове хране и смештаја током трајања кампа (уколико камп нема додатну партиципацију што стоји у опису кампа). Трошкове пута до кампа и повратак плаћаш сам/а (осим ако није другачије назначено у опису кампа).
 • у претраживачу кампова ћеш пронаћи и кампове на којима стоји FREE и који у коду имају ЕSC. То су кампови подржани у оквиру програма Европска иницијатива за солидарност (European Solidarity Corps) . За ове кампове се не плаћа партиципација МИС-у, трошкови пута ће вам бити делимично рефундирани и на кампу ћете добити мали џепарац за исхрану.
 • одређен број кампова 18+  и скоро сви тинејџ кампови имају додатну партиципацију која је назначена у опису кампа. Додатна партиципација је износ који се плаћа поред партиципације Младим истраживачима Србије и уплаћује се директно организатору кампа у иностранству, најчешће по доласку на камп.

Партиципацију можеш уплатити електронски, и то:

 • Уколико апликација твоје банке подржава IPS плаћања скенирај код испод и провери износ:

 • Уплату можеш извршити и на текући рачун:
  Сврха уплате: партиципација за учешће на кампу
  Прималац: Млади истраживачи Србије, Булевар уметности 27, Београд
  Рачун примаоца: 205-143811-14
  Износ: 7000 динара

Kорак 6

Опште услове пријављивања на кампове које можеш прочитати овде, је потребно да потпишеш у нашој канцеларији у Булевару уметности 27 на Новом Београду. Уколико си ван Београда, контактирај нас јер можемо да ти их пошаљемо на потписивање.

Kорак 7

Kроз два-три дана добићемо одговор у вези твог кампа. Остало је само да се добро припремиш, купиш карте и спремиш се за своју авантуру :)!

Сада када си спреман, испод је претраживач кампова. Срећно у претрази!