Како се пријавити?

Пријављивање на кампове је врло једноставно и обухвата пар корака:

1)      Изабери кампове

2)      Попуни пријаву

3)      Потпиши пријаву

4)      Уплати партиципацију

Да би ти било лакше, можеш погледати и наше видео упутство на ОВОМ линку.

Изабери кампове

• Пре него што се пријавиш на камп потребно је да прочиташ шта су волонтерски кампови и опште услове пријављивања.

• Након што си се упознао/ла са камповима, пронађи у претраживачу кампове на које желиш да се пријавиш.

• Претрагу можеш да вршиш по земљи, по типу кампа, времену у ком се одржавају. Ради лакше претраге било би добро да она буде што шира или бирај само кампове у одређеној земљи или одређеног типа јер можда нећеш наћи ниједан опис. Обрати пажњу на описе кампова нпр. тип кампа, опис рада, време трајања, да ли постоји додатна партиципација за тај камп, број слободних места (посебно је дат број слободних места за мушкарце и за жене).

• Нарочито обрати пажњу на посебне захтеве (ОПИС НЕОПХОДНОГ) нпр. да ли је за тај камп потребно посебно мотивационо писмо, знање одређеног језика или поседовање неких вештина.

• Кампове на којима желиш да учествујеш можеш додати у своју пријаву тако што ћеш их „додати у ранац“.

Попуни пријаву

• Следећи корак је попуњавање онлајн пријаве, искључиво на енглеском језику. Пријава је веома општа, али се, ипак, поред личних података траже и описи неких твојих способности и вештина, претходна искуства са волонтерских кампова. Приликом попуњавања пријаве немој користити специјалне карактере (ж, ћ, ђ, ш, ч…)

• У пријави можеш променити редослед изабраних кампова, или неке избрисати из своје пријаве. Такође можеш додати нове кампове из претраживача кампова. Уколико изабереш камп на којем нема места за твој род, он ће бити избачен из твоје пријаве.

• Најбитнији део твоје пријаве је мотивација (зашто желиш да учествујеш на кампу). Она може бити кључни разлог пријема или одбијања твоје пријаве, јер за кампове свакодневно пријављују волонтери широм света. Размисли зашто си изабрао/ла баш кампове, а не, нпр. летовање на мору. Путовање и упознавање других земаља не могу бити једини разлози за одлазак на камп.

• Уколико желиш да учествујеш са неким на истом кампу, и то је могуће (уколико има довољно слободних места). Међутим, није могуће да на камп буде примљено више од два волонтера из исте земље. Идеално би било да на кампу учествује по један волонтер из сваке земље, а максимално два.

• Након попуњавања пријаве добићеш повратну поруку са твојим даљим корацима.

Потпиши пријаву

• Потребно је да дођеш до нас, или неке од контакт тачака, да би потписао/ла пријаву и донео/ла потврду о уплати партиципације за учешће на кампу, јер без тога твоја пријава неће бити прослеђена на изабране кампове. Битно је да пријаву потпишеш ШТО ПРЕ јер постоји могућност да се неко пријави на исти камп и потпише пријаву пре тебе. Сама пријава није гаранција да си примљен на камп док је не потпишеш.

• Чим добијемо одговор од организатора кампа бићеш обавештен/а да ли си примљен/а на неки од изабраних кампова. За то је потребно око недељу дана. У случају да нисмо у могућности да ти нађемо место на неком од изабраних кампова можеш да бираш нове. Када ти потврдимо да си примљен/а на камп, одговори нам да знамо да си примио/ла наш мејл.

Уплати партиципацију

• Пре или након потписивања пријаве, потребно је да уплатиш износ пријаве на наш рачун. Упутства за овај корак ћеш добити на мејл заједно са потврдом да си примљен на камп.

• Сада већ можеш почети са планирањем пута. Најкасније месец дана пре почетка кампа стићи ће ти електронском поштом детаљне информације о кампу (infosheet).

• На крају ти преостаје да се лепо проведеш, искористиш време на најбољи могући начин, упознаш интересантне људе и сазнаш нешто ново о себи и другима.