Шта је међународни волонтерски камп?

Годишње се у свету организује скоро 2500 међународних волонтерских радних кампова. Организују га национални волонтерски сервиси у сарадњи са локалним домаћинима кампова: невладиним организацијама, јавним предузећима и установама, општинама, приватним предузетницима или групама грађана заинтересованим да учине нешто позитивно за своју средину.

Волонтерских кампова највише има у Европи али наши волонтери и волонтерке имају прилику да путују у готово 90 земаља у свету.

Понуда кампова се мења из године у годину. Размену волонтера смо у 2017. години имали са 67 организација из 53 земље.
Наши волонтери најчешће одлазе у: Немачку, Италију, Шпанију, Француску, Белгију, Русију, Чешку, Швајцарску, Финску, Грчку а у мањем броју на кампове ван Европе као што су: Мароко, Индија, Кина или Јапан.

КАДА?

Међународних волонтерски кампова има целе године, међутим највећи број кампова се организује управо током летње сезоне из којекаквих разлога попут временских прилика, могућности одмора/распуста и сличног.
Почетак пријављивања на међународне волонтерске кампове који се организују током лета почиње средином марта, наравно то не значи да се ви не можете пријавити пре тога ако нађете ваш жељени камп.
Пријављивање на волонтерске кампове траје целе године, односно све док се одређени камп не попуни – значи на камп се можете пријавити и дан пред почетак кампа, ако још увек има места.