Kako se prijaviti?

Prijavlјivanje na kampove je vrlo jednostavno i obuhvata par koraka:

1)      Izaberi kampove

2)      Popuni prijavu

3)      Potpiši prijavu

4)      Uplati participaciju

Da bi ti bilo lakše, možeš pogledati i naše video uputstvo na OVOM linku.

Izaberi kampove

• Pre nego što se prijaviš na kamp, potrebno je da pročitaš šta su volonterski kampovi i opšte uslove prijavljivanja.

• Nakon što si se upoznao/la sa kampovima, pronađi u pretraživaču kampove na koje želiš da se prijaviš.

• Pretragu možeš da vršiš po zemlji, po tipu kampa, vremenu u kom se održavaju. Radi lakše pretrage bilo bi dobro da ona bude što šira ili biraj samo kampove u određenoj zemlji ili određenog tipa jer možda nećeš naći nijedan opis. Obrati pažnju na opise kampova npr. tip kampa, opis rada, vreme trajanja, da li postoji dodatna participacija za taj kamp, broj slobodnih mesta (posebno je dat broj slobodnih mesta za muškarce i za žene).

• Naročito obrati pažnju na posebne zahteve (description of requirements) npr. da li je za taj kamp potrebno posebno motivaciono pismo, znanje određenog jezika ili posedovanje nekih veština.

• Kampove na kojima želiš da učestvuješ možeš dodati u svoju prijavu tako što ćeš ih „dodati u ranac“.

Popuni prijavu

• Sledeći korak je popunjavanje onlajn prijave, isključivo na engleskom jeziku. Prijava je veoma opšta, ali se, ipak, pored ličnih podataka traže i opisi nekih tvojih sposobnosti i veština, prethodna iskustva sa volonterskih kampova. Prilikom popunjavanja prijave nemoj koristiti specijalne karaktere (ž, ć, đ, š, č…)

• U prijavi možeš promeniti redosled izabranih kampova, ili neke izbrisati iz svoje prijave. Takođe možeš dodati nove kampove iz pretraživača kampova. Ukoliko izabereš kamp na kojem nema mesta za tvoj rod, on će biti izbačen iz tvoje prijave.

• Najbitniji deo tvoje prijave je motivacija (zašto želiš da učestvuješ na kampu). Ona može biti ključni razlog prijema ili odbijanja tvoje prijave, jer za kampove svakodnevno prijavljuju volonteri širom sveta. Razmisli zašto si izabrao/la baš kampove, a ne, npr. letovanje na moru. Putovanje i upoznavanje drugih zemalja ne mogu biti jedini razlozi za odlazak na kamp.

• Ukoliko želiš da učestvuješ sa nekim na istom kampu, i to je moguće (ukoliko ima dovoljno slobodnih mesta). Međutim, nije moguće da na kamp bude primljeno više od dva volontera iz iste zemlje. Idealno bi bilo da na kampu učestvuje po jedan volonter iz svake zemlje, a maksimalno dva.

• Nakon popunjavanja prijave dobićeš povratnu poruku sa tvojim daljim koracima.

Potpiši prijavu

• Potrebno je da dođeš do nas, ili neke od kontakt tačaka, da bi potpisao/la prijavu i doneo/la potvrdu o uplati participacije za učešće na kampu, jer bez toga tvoja prijava neće biti prosleđena na izabrane kampove. Bitno je da prijavu potpišeš ŠTO PRE jer postoji mogućnost da se neko prijavi na isti kamp i potpiše prijavu pre tebe. Sama prijava nije garancija da si primlјen na kamp dok je ne potpišeš.

• Čim dobijemo odgovor od organizatora kampa bićeš obavešten/a da li si primljen/a na neki od izabranih kampova. Za to je potrebno oko nedelju dana. U slučaju da nismo u mogućnosti da ti nadjemo mesto na nekom od izabranih kampova, možeš da biraš nove. Kada ti potvrdimo da si primlјen/a na kamp, odgovori nam da znamo da si primio/la naš mejl.

Uplati participaciju 

• Pre ili nakon potpisivanja prijave, potrebno je da uplatiš iznos prijave na naš račun. Uputstva za ovaj korak ćeš dobiti na mejl zajedno sa potvrdom da si primlјen na kamp.

• Sada već možeš početi sa planiranjem puta. Najkasnije mesec dana pre početka kampa stići će ti elektronskom poštom detaljne informacije o kampu (infosheet).

• Na kraju ti preostaje da se lepo provedeš, iskoristiš vreme na najbolji mogući način, upoznaš interesantne ljude i saznaš nešto novo o sebi i drugima.