Volontersi kampovi u inostranstvu

To što nemaš debeli novčanik, pasoš i bogate rođake u inostranstvu, ne znači da i ovo leto treba da sediš kod kuće i uzdišeš dok pregledaš albume fotografija sa Fejsbuka i Instagrama svojih prijatelja i poznanika sa zanimljivih i egzotičnih putovanja.

Tvoje je samo da odgovoriš na sledeća pitanja, a ima ko će da organizuje tvoje letovanje!

Ovog leta želim da:

  1. upoznam neke druge mirise, zvuke, mesta, događaje i ljude
  2. naučim sasvim nove veštine
  3. obnovim znanje stranog jezika
  4. steknem prijatelje iz celog sveta
  5. doprinesem da Zemlja postane zdravije i pravednije mesto

Ako imaš barem tri pozitivna odgovora, pročitaj ko sve i kako može da se prijavi za učešće na kampovima i odaberi neki od preko 2500 kampova koje možeš prelistati na našem pretraživaču kampova.

U centru aktivnosti Volonterskog servis Srbije je međunarodni volonterski kamp, poseban oblik međunarodnog volonterskog servisa, kao sredstvo neformalnog obrazovanja i implicitnog učenja kojim se podstiče razvoj lokalnih zajednica, interkulturno razumevanje i dijalog, aktivno i demokratsko učešće i mobilnost mladih, socijalna inkluzija, jednakost polova, solidarnost, sloboda i mir. Kampovi se u svetu organizuju od 1920. godine među više od 90 volonterskih servisa povezanih kroz 5 međunarodnih mreža, koji zajedno razmene preko 20.000 volontera godišnje.

Na ovoj stranici možeš da pročitaš sledeće:

Ko može da učestvuje na kampu?

Kako se prijaviti na kamp?

Odgovore na najčešće postavljana pitanja.

Opšte uslove prijavljivanja

Prava i obaveze volontera