Volonteri na mreži

Postani onlajn volonter- prijavi se još danas!

Kao i do sada u Mladim istraživačima Srbije – Volonterskom servisu Srbije prepoznajemo potrebu volontera za solidarnošću i aktivnim uključivanjem u život zajednice. U prethodnom periodu mere obaveznog i neophodnog fizičkog distanciranje kao i ograničene mogućnosti kretanja i okupljanja u izvesnoj meri onemogućavale su da se angažujemo i pomažemo onima kojima je to potrebno, pa smo otpočeli sa razvijanjem programa onlajn volontiranja.

Priključili smo se inicijativi UNICEF Srbija i uz podršku USAID-a i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u partnerstvu razvijamo program onlajn volontiranja pod nazivom Volonteri na mreži.

Ovaj program je osmišljen je tako da omogući svim zainteresovanim volonterima i volonterkama da se angažuju i volontiraju onlajn – od svoje kuće. Stvaramo zajednicu VolonteriNaMreži i gradimo novi oblik volontiranja zajedno.

Pozivi na koji su trenutno otvoreni su:

Zadatak volontera uključenih u informativnu kampanju jeste da objavljuju i dele važne informacije (bezbednost na internetu, mentalno zdravlje, diskriminacija, slobodno vreme itd.) sa svojim vršnjacima i pratiocima na društvenim mrežama, kao i mogućnost da učestvuju u kreiranju materijala na teme koje smatraju važnim.

 PRIJAVI SE

Vršnjačka podrška je zajednica volontera, koji uče i podučavaju, primaju i daju, razmenjuju znanja i veštine za lični razvoj, napredak u školi, usvajanje znanja i kvalitetnog provođenjenja slobodnog vremena i podržavaju se i zajedno razvijaju.

PRIJAVI SE

Volonteri imaju zadatak da dođu do minimum 30 mladih ljudi iz svoje zajednice, informišu ih o U-Report platformi, pomognu da se prijave na platformu i time omoguće da se njihov glas čuje.

PRIJAVI SE

Podsećajući društvo na korist i dobrobit volontiranja, „Volonteri na mreži“ omogućavaju mladima prostor, podršku i adekvatne instrumente, kako bi jedni drugima pomogli i družili se.

Ovo je idealna prilika da upoznate mlade iz cele zemlje, razmenite iskustva, mišljenja, ideje, kao i prilika da se aktivno uključite i budete volonteri Mladih istraživača Srbije i UNICEF-a i učinite nešto bitno i doprinesete zajednici i drugima.

Iako se granice polako otvaraju, mere ublažavaju i život vraća u normalu, ideja ovog programa je da nastavi da omogućuje volonterima da se angažuju online i u narednom periodu.

Uključi se još danas i postani volonter na mreži!