Održan drugi sastanak Radne grupe za izradu nacionalne Strategije zaštite životne

Održan drugi sastanak Radne grupe za izradu nacionalne Strategije zaštite životne
Izmenjeno:28 Feb 23

Predstavnice Mladih istraživača Srbije i partneri na projektu VOLVOX – Snaga zajednice, BOŠ i RERI, učestvovali su na drugom sastanku Radne grupe za izradu nacionalne Strategije zaštite životne sredine – „Zelena agenda za Srbiju“ posvećenom definisanju ciljeva Strategije u skladu sa stubovima Zelene agende u Srbiji.

Radionicu je otvorila državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine, Sandra Dokić, dok se u ime Delegacije EU obratio Antoan Avinjon, a ključne ciljeve zasnovane na strateškim dokumentima i Zelenoj Agendi predstavio je ekspertski tim za izradu Strategije.

Kao predstavnici civilnog sektora čiji je glas relevantan i nužan u izgradnji krovnog dokumenta za zaštitu životne sredine u zemlji, MIS i projektni partneri aktivno su davali komentare i doprinose u okviru stubova za koje su odabrani, a pratili su i stub koji se tiče održivih prehrambenih sistema i ruralnog razvoja. Tokom dvodnevnih sastanaka, radilo se na finalizaciji liste problema, transformaciji strateških problema u strateške ciljeve, kao i na definisanju skupa indikatora učinka po ciljevima i njihovih baznih vrednosti.

Direktorka Mladih istraživača ukratko je predstavila projekat VOLVOX i najavila da će se uporedo sa sastancima Radne grupe organizovati konstultacije s OCD, kako bi proces izrade Strategije bio što participativniji i sveobuhvatniji.


Povezani članci

POČINJE TREĆI CIKLUS EKO-SISTEM programa osnaživanja
Izmenjeno:01 Mar 23

POČINJE TREĆI CIKLUS EKO-SISTEM programa osnaživanja

MLADI ISTRAŽIVAČI SRBIJE OBJAVLJUJU POZIV ZA MREŽE UDRUŽENJA GRAĐANA U OKVIRU EKO-SISTEM PROGRAMA OSNAŽIVANJA Mladi istraživači Srbije pozivaju udruženja građana koja se bave životnom sredinom da se prijave za učešće u trećem ciklusu EKO-SISTEM programa osnaživanja mreža udruženja građana. EKO-SISTEM program osnaživanja predstavlja glavnu komponentu projekta EKO-SISTEM: Podrška reformama u zaštiti životne sredine koji sprovode […]

Pročitaj više
MIS na prvom sastanku Radne grupe za izradu Strategije zaštite životne sredine Srbije
Izmenjeno:25 Jan 23

MIS na prvom sastanku Radne grupe za izradu Strategije zaštite životne sredine Srbije

Direktorka Mladih istraživača Srbije, Tanja Petrović, sa partnerima iz BOŠ-a i RERI-ja, učestvovala je na inicijalnom sastanku Radne grupe za izradu nacionalne Strategije zaštite životne sredine – „Zelena agenda za Srbiju.“ Sastanku je prisustvovalo više od 120 predstavnika relevantnih institucija, akademske zajednice i civilnog sektora, među kojima su i partneri na projektu VOLVOX – Snaga […]

Pročitaj više