„BUILDPEACE“

„BUILDPEACE“

Година реализације:

2019.

Циљ и опис пројекта:

Главни циљ пројекта “BUILDPEACE –  Формирање активиста за мир кроз интегрисање приступа формалног и неформалног учења” је да се омогуће нови иновативни приступи за развој активиста за мир (peacebuilders-а):

1) стварањем заједничког оквира кључних компетенција широм сектора формалног и неформалног образовања;

2) помажући ученицима да нађу пловне и флексибилне путеве за приступање релевантним могућностима за учење;

3) комбинујући приступе формалног и неформалног учења за свеобухватнију подршку употреби нових технологија.

Да би сe то постигло, окупили су се европски партнери са искуством у унапређивању исхода учења активиста за мир. Наше активности ће помоћи да боље разумемо тренутне пружаоце образовања унутар peacebuilding поља и развој иновативних путева за унапређивање исхода учења помоћу нових методологија и технологија. Ово ће довести до стварање ширег опсега алата за оне који уче и оне који подучавају, укључујући бесплатне онлајн курсеве, тематски приручник, методолошко-технички приручник и матрицу компетенција које су потребне људима да раде у peacebuilding пољу. Алатке за креаторе политикa укључују извештај мапирања стања и извештај препорука политикa.

 

Резултати пројекта:

Резултати пројекта ће бити побољшања у образовном оквиру који је доступан особама које раде на питањима мира и сукоба. Они који уче ће имати приступ свеобухватним, ригорозно тестираним ресурсима као што су онлајн курсеви и савете у вези са компетенцијама и вештинама које морају да развију. Они који подучавају ће имати приступ ресурсима, тако да наставници и тренери могу да побољшају своје способности, поготово ако користите нове методе и употребљавају технологије. Пројектни партнери ће формирати трајну мрежу која укључује различите облике подучавања, а њихови садашњи и будући пројекти ће имати користи од “BUILDPEACE” приступа. И коначно, креатори политике ће имати информације о тренутним изазовима у peacebuilding образовању, проширене доказе шта функционише и како, и рефлексије о томе како да подстакну облике образовања који доносе формални и неформални приступи учењу и употреба технологије.

Циљна група:

На основу просечне успешности завршетка онлајн курсева, као и процене броја људи који ће имати корист од других ресурса и активности пројекта, предвиђамо да ће око 32,600 људи индиректно имати користи од пројекта „BUILDPEACE“.

Локација обухваћена пројектом:

Велика Британија, Француска, Босна и Херцеговина, Турска, Србија.

Извори финансирања:

Пројекат је финансиран од стране Ерасмус+ програма Европске Уније (Европска Kомисија 2014-2020), кроз Националну агеницију Велике Британије (Позив 2016, Ерасмус+, KА 2: Стратешка партнерства за пројекте високог образовања). (Укупни грант пројекта је €239,535. Донација МИС-у кроз пројекат је € 27,905.)

Најновији чланци из категорије: BUILDPEACE

Нове публикације – резултати пројекта „BUILDPEACE“
Измењено:31 окт 19

Нове публикације – резултати пројекта „BUILDPEACE“

Партнерски пројекат BUILDPEACE, завршен је 31. августа 2019. године. Резултати трогодишње сарадње 3 универзитета, 3 организације цивилног друштва и једне међународне организације из Босне и Херцеговине, Велике Британије, Француске, Србије и Турске, а кроз Ерасмус+ програм, представљени су делом и у ове 4 публикације. Током пројекта настала су и 4 тематска онлајн курса. Овде можете […]

Прочитај више
Састанак партнера на пројекту „BUILDPEACE“ у Београду
Измењено:12 мар 18

Састанак партнера на пројекту „BUILDPEACE“ у Београду

Почетком фебруара Млади истраживачи Србије су  угостили делегате партнерских организација на пројекту BUILDPEACE. Ово је био трећи по реду партнерски састанак (после Ковентрија и Сарајева). Одржан је у „Кући људских права и демократије“ у Београду, у периоду од 2. до 4. фебруара.

Прочитај више