ВАЖНО-Апел волонтерима

ВАЖНО-Апел волонтерима

Драги волонтери,

Свесни озбиљности ситуације у којој смо се нашли услед пандемије корона вируса, као и потребе да помогнемо угроженима, апелујемо на све који се укључују у програме помоћи да се понашају одговорно и опрезно.

Стога вас молимо да не преузимате самоиницијативне акције а уколико се укључујете у организоване активности придржавајте се упутстава о заштити, хигијени и обавезно носите заштитну опрему.

Велики проценат заражених не испољава НИКАКВЕ симптоме. Према томе, чак иако се осећате добро, млади сте, не спадате у ризичнију групу (старије особе и хронични болесници, где је могућност да се здравстевно стање закомпликује већа), и даље можете да пренесете вирус свима са којима дођете у контакт.  Довољно је да без заштите додирнете нешто, па да неко после вас додирне то исто и да се потенцијално заразе (градски превоз, продавнице итд).

Вирусу су подложни СВИ и СВИ могу бити преносиоци.

Позивамо све на одговорност и опрезност при преузимању волонтерских активности како би се спречило ширење вируса и даље погоршавање ситуације. Помажите, али одговорно. Ако не знате како, питајте оне који имају надлежност. Ако немате заштитна средства, боље немојте помагати, јер у ствари одмажете.

Актуелне информације можете пратити на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019 и на домаћем сајту www.covid19.rs.

 

Ваши Истраживачи

Измењено: 19 мар 20