Тражимо учеснике на међународној омладинској размени „A good(s) life “ у Италији

Тражимо учеснике на међународној омладинској размени „A good(s) life “ у Италији
Датум почетка:
23.08.2018.00:00

Датум завршетка:
31.08.2018.00:00

Локација:
Monte Barro, Italija

Отварамо конкурс за учеснике на међународној омладинској размени A good(s) life у Италији, која је заказана за период 23.8.2018.-31.08.2018. (укључујући долазни и одлазни дан).

Позив за заинтересоване учеснике и вођу групе је отворен до 06.08.2018. у 10 сати ујутру. Потребно је да знате енглески, да вас интересује тема. На размени ће бити 4 групе (4 учесника+1 лидер).
Пријава се налази ОВДЕ.

A good(s) lifе“ је омладинска размена која учесницима нуди прилику да дискутују о одрживом предузетништву. Главна идеја коју желимо да пренесемо кроз размену јесте да је начин за стварање посла који не жртвује животну средину да би максимизирао профит, заиста могућ. Размена подржава креирање идеја и заједничко разматрање начина на који се то може постићи. Активности размене креиране су тако да подстичу учеснике да развију предузетничке идеје које следе овакав приступ.

Размена ће се одржати у малом месту Monte Barro Regional Park, које се налази у северном делу Италије, у близини места Lecco. Волонтери ће бити смештени у одрживом хостелу  Ostello Parco Monte Barro. Програм размене подразумева разноврсне активности, међу којима су радионице неформалног образовања, састанци са различитим појединцима и организацијама, које су искусне у овој области и обиласци на терену.

Више о програму наћи ћете ОВДЕ.

04.08. ћемо обавестити све заинтересоване о резултату селекције, а изабрани ће бити позвани да у наредна два дана уплате партиципацију и дођу до нас да пријаву потпишу. Уколико изабрани учесници то не ураде у наредна два дана, изгубиће право да учествују и њихово место ће бити уступљено неком другом.

Размена је намењена младима од 21 до 30 година (организатори могу да приме мали број учесника од 18-21 годину, чија је мотивација за учешће и интересовање за тему на високом нивоу). Из Србије ће ићи група од 4 учесника са једним вођом групе (без горње границе у годинама). Потребно је да знате енглески, да сте мотивисани и заинтересовани за тему. Вође групе треба да имају слично искуство. Ако сте старији од 21. године, можете аплицирати за вођу групе.

Вођа групе ће имати обавезу да:

– Координише куповину карата учесника (свако купује своју карту, али би било пожељно да идете сви заједно)
– буде контакт особа у име групе за нас и за организаторе
– активно учествује у организацији активности размене, заједно са осталим координаторима и организатором
– представи резултате размене по повратку
– осигура да су сви учесници донели карте у МИС по повратку
– подели резултате размене по повратку са МИС-ом (слике, филмић, кратка прича, радионица на тему за заинтересоване и сл.)

Вођа групе је ослобођен/а партиципације, али, као и остали, добија до 275 евра на име путних трошкoва назад, по повратку са размене.
Ова размена, као и сви омладински програми Европске комисије, подразумева плаћене трошкове смештаја, хране и самог програма, док учесници плаћају карту од чега ће по повратку кући добити назад максимално до 275 евра на рачун. За учешће преко Младих истраживача Србије потребно је уплатити и партиципацију од 5.200 динара (ако ове године први пут идете на размену, тренинг или волонтерски камп у иностранству), тј. 2.600 динара (ако сте ове године већ били, или с пријавили за један од наведених програма).
Узмите у обзир да сами плаћате карту, и да ће вам бити враћено до 275 евра када, по повратку у Србију, пошаљете/донесете оригинале карата нама, а ми да их пошаљемо организаторима у Италију. То може потрајати и до 4 месеца после размене.

Прочитајте пажљиво услове пријављивања који су саставни део пријаве. Ако будете селектовани, биће потребно да ту пријаву и потпишете (за малолетне потписују родитељи). Ако сте из Београда, у нашој канцеларији, ако не, онда ћете нам послати поштом или потписати у једној од наших партнерских организација, контакт тачака.

Очекујемо вас!

Ваши Истраживачи у партнерству са oрганизацијом Legambiente

Измењено: 02 авг 18