Прослава Међународног дана волонтера

Прослава Међународног дана волонтера
Датум почетка:
05.12.2019.10:45

Датум завршетка:
05.12.2019.14:00

Локација:
Палата Србија, Централни улаз, Булевар Михајла Пупина 2, Београд

Министарство омладине и спорта и Млади истраживачи Србије са партнерима вас позивају да 5. децембра 2019. године од 12 до 14 часова у Палати „Србија“ у Београду присуствујете свечаности поводом обележавања Међународног дана волонтера у Србији под слоганом „Волонтирај за инклузивну будућност“.

Ове године Међународни дан волонтера посвећујемо програму „Млади су закон“ који већ десет година окупља волонтере и волонтерке око активности у локалним заједницама широм Србије, са преко 1400 волонтера и 46.000 волонтерских сати. Такође, Волонтерски сервис Србије ове године прославља 30 година постојања. Настао је 1990. године у оквиру Младих истраживача Србије, који ове године обележавају и јубилеј – 50 година истраживачког покрета.

Позивамо све волонтере, волонтерке и организаторе волонтирања да буду гости свечане прославе, на којој прослављамо и подржавамо волонтере и њихов допринос. На прослави је предвиђено да се обрати министар омладине и спорта Вања Удовичић и истакнути волонтери и волонтерке и колеге из волонтерских организација и институција из земље и региона југоисточне Европе.

Међународни дан волонтера се у Србији обележава већ 10 година као национална прослава у оквиру програма Министарства омладине и спорта РС „Млади су закон“, док се на међународном плану овај дан обележава одлуком организације Уједињених нација од 1985. године: https://www.unv.org/international-volunteer-day-2019 .

Због организације догађаја и повраћаја путних трошкова молимо вас да пријавите своје учешће најкасније до 4. децембара  2019. године до 12 часова (подне) на овом линку:https://istrazivaci.wufoo.com/forms/potvrda-dolaska-meaeunarodni-dan-volontera-2019

У формулару за пријављивање можете пронаћи и агенду догађаја. Уколико желите да присуствујете кустоском вођењу кроз зграду Палате Србија нагласите нам то у пријави.

Измењено: 26 нов 19