Проглашени најбољи волонтерски кампови у 2020. години

Проглашени најбољи волонтерски кампови у 2020. години
Датум почетка:
30.12.2020.14:27

Датум завршетка:
31.12.2020.08:39

Локација:
Булевар уметности 27, Београд

И ове године доделили смо награде за најбоље волонтерске кампове! Захваљујући подршци Министарства омладине и спорта у оквиру програма Млади су закон, ове године смо заједно са 14 организатора, реализовали 30 волонтерских кампова. Три награде су додељене за најбоље кампове и то за камп Душа Дунава који је организовала организација Фамилиа Натура из Неготина, затим Приче са језера, камп Удружења спортских риболоваца Делиблатско језеро и за камп Учионица од земље који је спровео Клуб финих заната из Мошорина. Награђени су добили поклон пакете, као и пехаре за најбољи волонтерски камп.

Захваљујемо се свим организаторима који су ове године организовали камп и омогућили да 460 волонтера кроз учешће у локалним активностима стекне нова знања и вештине и развију свест о важности друштвеног активизма. На овај начин дали смо заједнички допринос обележавању века од организовања првог волонтерског кампа.

Ове године, због објективних ограничавајућих околности, нисмо могли да организујемо класичне, двонедељне кампове, па смо представили нови концепт кампова – волонтерске викенд кампове. Иако краћи и са мањим бројем волонтера, судећи по искуствима учесника и организатора, викенд кампови су испунили очекивања и успели да пренесу аутентично искуство волонтерског кампа.

Надамо се успешној и наредној сезони кампова и обећавамо да ћемо наставити да мислимо глобално, делујемо локално и покрећемо лавину!

Измењено: 30 дец 20