Прикључите се ПР групи МИС-а

Прикључите се ПР групи МИС-а
Датум почетка:
15.10.2018.16:00

Датум завршетка:
21.10.2018.23:00

Тражимо ентузијасте и позивамо заинтересоване да конкуришу за волонтирање у нашој ПР групи, а ентузијасти су сви они који су се вратили са кампа и немају више коме о њему да причају, желе да поделе своје утиске са другима који разумеју какво је то искуство или желе да помогну другима да сазнају шта је камп. Укратко, тражимо оне који верују у волонтерске кампове и за које другачији начин провођења времена није довољан.

У ПР групи Волонтерског сервиса Србије се заједно бавимо свим активностима, а то су активности у вези са писањем текстова за промоцију кампова, креирање садржаја прилагођеног различитим друштвеним мрежама, организовање различитих догађаја на којима се друже стари и придружују нови волонтери…

Ако посветите своје време промовисању међународних волонтерских кампова искористићете прилику да будете део једног динамичног и креативног тима у ком ћемо:

•          планирати и креирати промотивне кампање

•          путовати по Србији и промовисати кампове

•          учити како да радимо у Презију, Канви, Wордпрессу…

•          развијати вештине јавног наступа (презентације, интервјуи, гостовања на радију и телевизији)

 

ВРЕМЕ АНГАЖОВАЊА:

Група се формира у октобру, заједно учи и ради на задацима као што су припрема за сезону кампова и презентације волонтерских кампова, и заједно ради током целе те сезоне, односно годину дана. Најзначајније временске одреднице су ове:

•          Међународни дан волонтера: 5. децембар

•          Скуп путника око света: у децембру

•          Ударно време пријављивана на кампове: март – јун

•          Међународни дан младих: 12. август

•          Сезона кампова у Србији: јун-септембар

Размислите пре пријављивања да ли желите да овоме посветите годину дана и пријавите се уколико у овоме видите изазов, забаву, прилику за дружење са људима сличног интересовања, прилику да дођете у додир са интересантним људима и њиховим причама са кампова као и прилику да кажете другима колико сте се супер провели на кампу, а да притом много научите и стекнете непроцењиво искуство које ћете моћи да употребите у даљем раду.

ПР група нема одређен број волонтера али нас обично буде око 15. Сви који нас својом пријавом увере да су довољно мотивисани да се посвете и ангажују на промоцији волонтирања су добродошли. Ипакк вас молимо да добро размислите да ли можете да се посветите раду у овој групи и да ли имате времена. На недељном нивоу је потребно одвојити 2 до 3 сата за активно учешће у групи.

 

РОК И НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА:

Молимо заинтересоване волонтере и волонтерке, будуће ПРаднике, да попуне пријаву која се налази ОВДЕ

Рок за пријављивање је недеља 21. октобар 2018.

Најкасније у уторак, 23. октобра ћемо обавестити све пријављене о исходу.

Након што изабрани буду обавештени организоваћемо први састанак ПР групе Младих истраживача Србије је већ у суботу 27. октобра.

О ДОСАДАШЊИМ ПРАДНИЦИМА: Промотерска група Волонтерског сервиса Србије је настала 2009. године када је на ту идеју дошла Астрид, наша ЕВС волонтерка из Холандије. У последњих девет година ПРадници су задужени за стратегију промоције међународних волонтерских кампова у и ван Београда! Има оних који су бољи за онлајн промоцију (Фацебоок, Тwиттер, Инстаграм, ажурнији сајт, помињање на разним другим форумима, порталима и сл.), оних који више воле да гостују на радију и телевизији, оних који организују промоције по факултетима и оних који смишљају где су места где је најбоље објавити позив за кампове и који је најбољи начин да се то уради!

О МЛАДИМ ИСТРАЖИВАЧИМА СРБИЈЕ – ВОЛОНТЕРСКОМ СЕРВИСУ СРБИЈЕ:

Млади истраживачи Србије су јединствена, непрофитна, невладина, нестраначка организација израсла из истраживачког покрета који је настао 1969. године у Ваљеву. Године 1976. основана је мрежа истраживачких организација, која је окупила велики број секција, клубова и друштава различитог научног интересовања.

Данас Млади истраживачи Србије представљају организацију на националном нивоу, коју чини неколико тематски различитих, а међусобно увезаних сектора (Млади, Волонтерски сервис Србије, Заштита и унапређивање животне средине).

Визија нам је да будемо покретачка снага за све којима је циљ да наша планета буде мирније, здравије и праведније место.

Наша мисија је да путем образовања, вођени научним сазнањима, допринесемо:

• заштити и унапређивању животне средине, промовишући принципе одрживог развоја,

• стваралаштву и активнијем деловању младих,

• развоју волонтерства и промоцији његових вредности.

 

Видимо се!

ПРомотерска група МИС 🙂

Измењено: 15 окт 18