Позивамо вас на дружење у Кафебар 16

Позивамо вас на дружење у Кафебар 16
Датум почетка:
09.05.2018.18:00

Датум завршетка:
09.05.2018.21:00

Локација:
Господар Јованова 46, Београд

Млади истраживачи Србије вас позивају у кафе бар 16 на дружење!

Вуку вас даљине? Путовали бисте светом? Трагате за незаборавном авантуром? Све то вас чека иза угла и не мора да кошта пуно. Одговор на сва питања је међународни волонтерски камп!
А можда сте већ и чули од друга или колеге за кампове, али вам није баш најјасније како то постане најбоље искуство у нечијем животу?
Кафе бар 16 ће 9. маја бити отворен за све оне који имају 16 и више година који желе да иду на камп, а муче их питања: Колико пара ће ми требати за све то? Како да стигнем до тог места? Да ли је мој енглески довољно добар да се споразумем са људима тамо? Да ли је посао напоран? Како ћу се уклопити у групу?

Такође, надамо се да ћемо видети и вас, наше искусне волонтере, који своје незаборавне авантуре и искуства желе да поделе са другима.
Време је да и ви проверите зашто је, за ових 29 година колико Волонтерски сервис Србије постоји, скоро 15 хиљада људи из Србије отишло да волонтира на камповима у иностранству, а онда постанете један од њих.

Зашто смо одабрали кафе бар 16?

„Шеаснаест“ је, наизглед,још један у низу београдских кафића, али њихова мисија је много узбудљивија и одговорнија.Они су социјално предузеће које је покренуо Центар за интеграцију младих (ЦИМ), удружење грађана из Београда које се већ годинама залаже за већу друштвену интеграцију деце укључене у живот и/или рад на улици, као и на стварање система подршке за свако угрожено дете. ”Шеснаест” помаже ЦИМ-у да унапреди одрживост својих програма.
Људи их углавном препознају по Свратишту за децу. Свратиште пружа подршку деци укљученој у живот и рад на улици, као и онима који су у ризику да то постану. Услуге Свратишта користе на стотине дечака и девојчица, узраста од 5 до 15 година, који већински долазе из ромске популације.
”Шеснаестица” помаже запошљавање некадашњих корисника Свратишта пружајући деци и младима између 16 и 19 година обуку и праксу за конобаре и бармене. Хоћемо да они постану узор другој деци, садашњим корисницима Свратишта.
За сваки корак у животу, потребна је подршка. Одлазак на волонтерски камп је велики део сазревања, а дружењем у кафеу 16 међусобно подржавамо битне кораке у животу.
Видимо се у среду 9. маја од 18 часова!

Измењено: 07 маја 18