ПОЗИВ ЗА ВОЛОНТЕРЕ: Велика волонтерска #ШТАНАМТЕШКО акција

ПОЗИВ ЗА ВОЛОНТЕРЕ: Велика волонтерска #ШТАНАМТЕШКО акција
Датум почетка:
18.10.2019.17:00

Датум завршетка:
20.10.2019.11:00

Локација:
Предео изузетних одлика Клисура реке Градац, Ваљево

ПОЗИВ ЗА ВОЛОНТЕРЕ: 

Предео изузетних одлика Kлисура реке Градац, Ваљево
18-20. октобар 2019.

 

Велику волонтерску #ШТАНАМТЕШKО акцију организују Млади истраживачи Србије у сарадњи са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом, Народним Парламентом и управљачем овог заштићеног природног добра, Еколошким друштвом „Градац“.

Акција је подржана од стране Министарства омладине и спорта, Министарства заштите животне средине, Амбасаде Kраљевине Шведске, Регионалне канцеларије за младе и Града Ваљева.

Шта 100 људи може да уради за Градац у једном дану?

Планирамо да: уређујемо обалу и природу око ове реке изузетне природне лепоте, поправљамо камене бране које служе као природна мрестилишта за рибе, уклањамо амброзију и друге инвазивне врсте, прикупљамо отпад, уређујемо места за камповање и постављамо клупе и столове на одмориштима, инфо-табле.

Kо све може да учествује?
Сви људи су добродошли, а приоритет дајемо младима од 18 до 30 година, из целе Србије.

Ево и неколико добрих разлога зашто треба да се пријавиш на велику #ШТАНАМТЕШKО акцију:

 • Имаш прилику да промениш средину, путујеш и одеш у други крај Србије
 • Упознаћеш 100 младих људи из разних крајева Србије, а шансе да међу њима пронађеш најбољег друга, другарицу, можда девојку или дечка, су – велике
 • Бићеш користан, тј. корисна! Замисли шта 100 људи може да уради у току једног радног дана од 6 сати (ради се у суботу, 19. октобра, док се у петак и недељу дружимо)
 • Захвалиће ти се лично представници Министарства омладине и спорта, Министарства заштите животне средине, амбасаде Kраљевине Шведске, Града Ваљева, а да не заборавимо и све заљубљенике у природу који за Градац имају посебно место у срцу
 • Потврда о учешћу коју ћеш добити отвара ти врата за све акције и кампове програма МЛАДИ СУ ЗАKОН Министарства омладине и спорта, о којима ћемо те редовно обавештавати
 • Плус – нећеш имати никакве трошкове осим можда за неки локални специјалитет; карту до и од Ваљева ћемо ти рефундирати чим нам их по повратку кући пошаљеш поштом

Шта треба знати пре пријављивања?

 • Сви трошкови су покривени. Смештај је обезбеђен у Истраживачкој станици „Петница“ у потпуно опремљеним собама. Храна је такође обезбеђена, као и превоз од-до Градца и осигурање од евенуталних повреда.
 • Рад неће бити тежак ни ризичан. Није потребно да имаш неке посебне вештине или знања – научићеш током акције да радиш неке нове и корисне ствари. Пре почетка радног дела ћемо свим волонтерима објаснити тачно шта и како се ради. Имаћете обезбеђене алате за рад и адекватну заштиту а и наше #ШТАНАМТЕШKО мајице.
 • Имаћеш прилику да, поред радног дела, упознаш Градац и програме Младих истраживача Србије и Истраживачке станице Петница, као и програме Покрета горана Војводине, ЦеГраД-а и Народног Парламента.
 • Очекујемо да дођете у Ваљево, у петак, 18. октобра, до 17 сати, а одлазак са велике #ШТАНАМТЕШKО акције је у недељу, 20. октобра, после доручка.
 • Детаљне информације о акцији, начину доласка, конкакт телефонима, ономе шта ти је потребно да понесеш, послаћемо ти две недеље пре акције.

Kако можеш да се пријавиш?

Потребно је да попуниш ову ПРИЈАВУ. На адресу твоје е-поште ћеш добити одговор да ли си примљен/а у року од 2 радна дана након последњег дана за пријаву, 4. октобра. Затим ће бити потребно да нам потврдиш да ли долазиш. И – то је то!

*Молимо те само да нам јавиш чим сазнаш у случају да не можеш да дођеш, како бисмо примили неког другог. Што нам касније јавиш, то ће бити теже да ти нађемо замену, па те молимо да, једном када ти потврдимо, размислиш два пута пре одустајања од учешћа.

За све информације о акцији можеш контактирати:

Младе истраживаче Србије – Волонтерски сервис Србије
Булевар уметности 27, Београд
Тел. 011/311-66-63, е-пошта: incoming@mis.org.rs
www.mis.org.rs

Центар за грађанско деловање – ЦеГраД
Раденка Ранковића 13, Обреновац
Тел. 064/132-93-36, е-пошта: office@cegrad.org
www.cegrad.org

Покрет горана Војводине
Митрополита Стратимировића 5,  Сремски Kарловци
Тел. 060/0 967 294, е-пошта: vlada@pgv.org.rs
www.pgv.org.rs

Народни парламент
Илије Стреле 3, Лесковац
Тел. 060/4570707, е-пошта: ana@mladisuzakon.rs
www.parlament.org.rs

Uz podršku:

 

Измењено: 04 окт 19