Отворен је конкурс Шта нам тешко 2021!

Отворен је конкурс Шта нам тешко 2021!
Датум почетка:
07.07.2021.00:00

Датум завршетка:
01.10.2021.00:00

Конкурс #ШтаНамТешко
националног програма волонтирања младих Млади су закон 2021

У претходне две године је подржано 300 ШтаНамТешко омладинских волонтерских пројеката у које се укључило 5000 волонтера и волонтерки из целе Србије.

Ове године и ти можеш кроз програм „Млади су закон“ да се са својим другарима организујеш и да урадиш нешто корисно у свом месту – конкурс за финансирање и подршку идеја младих (од 15 до 30) година под називом “Шта нам тешко” је сада отворен.

Кроз овај конкурс ће се до краја 2021. године подржати 135 омладинских волонтерских ШНТ пројеката широм Србије у износу до 42.000 динара по пројекту, а укупно са чак 5.670.000,00 динара!

Конкурс „Шта нам тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Ко може да се пријави?

Желимо да подржимо СВЕ младе, који желе да ураде нешто корисно у свом месту, за људе из своје заједнице или животну средину. Не морате да будете одлични ђаци или студенти, да имате претходно искуство, да сте до сада већ волонтирали или били активни на било какав начин. Ово је прилика и за оне активне и пуне иницијативе, али и за оне стидљиве, повучене, којима треба подршка, којима је ово први пут да нешто организују.

За учешће у програму могу се пријавитити:

  • неформалне групе од најмање 5 особа од 15 до 30 година које су држављани и бораве на територији Републике Србије, међу којима се један/једна издваја као званичан координатор/представник групе, тј. координаторка/представница групе (мора бити пунолетан/на) и које су директно одговорне за припрему и реализацију пројекта који предлажу;
  • удружења младих, чији Управни одбор има минимум 2/3 младих од 15 до 30 година;

Које активности подржавамо?

Теме ваших #ШтаНамТешко волонтерских пројеката могу бити заиста разнолике: еколошке, едукативне, социјалне, тј. усмерене посебно угроженим групама људи, затим реновирање, кампање, културни програми;

Битно је да ваш пројекат има смисла: буде реално остварљив, решава неки конкретан проблем или потребу заједнице, тј. побољшава живот у вашем месту, непрофитног је карактера, тј. не користи се за личну добит.

Наша подршка није само финансијска, већ желимо да вам помогнемо од самог почетка и формирања идеје до краја њене реализације. Ту су наши ментори који ће вам помоћи да развијете идеју, који ће вас пратити и подржавати током реализације активности и извештавања.

Календар активности:

  • Почетак конкурса: 7. јул 2021.
  • Шести круг je завршен 06. октобар 2021. у 12 часова (подне)
  • КОНКУРС ЈЕ ЗАТВОРЕН
  • Комисија одлучује, а уколико је ваша идеја одабрана за подршку, од тада сте са додељеним менторима у интензивном контакту
  • Онлине обука у којој је обавезно да учествује један представника или представница вашег тима (онлајн обука подразумева изучавање примљеног материјала уз задатке које је потребно урадити у оквиру наведеног термина)
  • Након завршене обуке можете кренути са реализацијом ваших акција (најкасније до 15. новембра)
Позив за пријаву пројеката је отворен 7. јула и траје до утрошка средстава, а процена и одабир пројеката ће се након првог круга вршити на две недеље. Све активности се морају завршити закључно са 15. новембром текуће године.

Како да се пријавите?

Корак 1: Формирајте ваш тим и осмислите вашу #ШтаНамТешко идеју

Корак 2: Уколико мислите да вам треба помоћ, јавите се ментору или менторки задуженим за ваш округ да вам помогне да представите вашу идеју на најбољи начин; овај корак није обавезан али вам може значити; контакт ментора, тј. менторки можете наћи на ЛИНКУ

Корак 3: Преузмите обрасце за пријављивање, попуните их и пошаљите вашу пријаву попуњавањем следећег онлајн формулара

Документа за пријављивање:
Aneks-I-Obrazac-predloga-StaNamTesko
Aneks-II-Obrazac-budžeta-ŠtaNamTeško
Aneks-III-Izjava-udruzenje-mladih-StaNamTesko

Очекујемо ваше пријаве!

Више информација на mladisuzakon.rs

Измењено: 13 окт 21