Очекујемо радове „Дунавских уметника“

Очекујемо радове „Дунавских уметника“
Датум почетка:
20.04.2018.12:00

Датум завршетка:
31.05.2018.23:59

Локација:
Слив реке Дунав

Е-мејл dusica@mis.org.rs, је адреса на коју можете слати дигиталне фотографије радова или једноминутне видео прилоге.  Верујемо да сте уживали организујући излете у природу до оближњих отворених вода. Уколико то још нисте урадили, имате на располагању све дане до 31. маја.

Подсећамо заинтересоване за учешће на наградном конкурсу „Дунавски уметник“: Ово такмичење траје од 2004. године, а МИС су у Србији преузели координацију 2011. године. Можда вам је познато да је Србија 2010. године била победник конкурса на међународном нивоу?

Специфичности овог конкурса су следеће:
– Таргира широку циљну групу, 6-18 година: од предшколског узраста, преко основних школа до 3. године средњошколског образовања;
– Није теметски фокусиран на један или групу наставних предмета, већ је отворен за све који могу своју наставу да повежу са реком Дунав;
– Захтева одлазак у природу до обале реке или језера који припада сливу Дунава (значи 98% територије Србије);
– Не тражи друге техничке ресурсе, до организације ученика за рад у природи;
– Резултат рада за конкурс настаје у отвореном простору, од материјала који се сакупе поред обала, и може бити представљен фотографијом рада или једноминутним видеом.

Желимo и да вас позовемo да допринесете листи „Најчешће постављаних питања“, додајући нова или дајући неке коментаре на постојећа, попут:

Да ли у конкурсу учествује разред као група или је дозвољено појединачно слање радова?
– Дозвољено је слање појединачних радова. Такође можете радове слати и у мањим групама, а препорука је да у групи не буде више од 5-6 учесника.

Да ли има ограничења у броју послатих радова од стране једне школе? 
– Нема ограничења у броју послатих радова ни по ученику, ни по одељењу, ни по школи.

Да ли се у инсталацији могу употребити природни материјали (биљке, животиње, као и остаци од истих) или је дозвољено кориштење и СМЕЋА које се такође налази код наших река у већем или мањем броју?
– Дозвољено је користити природне материјале. Дозвољено је користити “смеће” и друге ствари које пронађете на обалама а да нису природни материјали.

Да ли је неопходно да радимо фотографије дечјих рукотворина и шаљемо их поштом на конкурс или можемо и електронским путем, ушедедели бисмо енергију?

-Наравно да ћемо штедети енергију! Правила конкурса предвиђају слање фотографије уметничког рада (минимална величина дигиталне фотографије је 150 DPI). Уколико шаљете видео (што је значајно већи фајл од фотографије), можете користити неки интернет сервис и нама проследити линк (нпр. wetransfer).

Пишите нам и зовите нас уколико имате било каквих дилема.

Срећно!

 

Измењено: 22 маја 18