НАГРАДНИ КОНКУРС

НАГРАДНИ КОНКУРС
Датум почетка:
01.09.2020.

Датум завршетка:
31.10.2020.

Локација:
Дунавски слив на територији Републике Србије

Позивамо заинтересоване узраста од 6 до 18 година да учествују на овогодишњем конкурсу Дунавски уметник са темом – ИСТРАЖИ ДУНАВ.

Новина конкурса „Дунавски уметник 2020“ је да су узрасти подељени у 2 групе: ЈУНИОРИ (6-11) и ТИНЕЈЏЕРИ (12-18).

Категорије у којима ће се учесници такмичити су: уметнички рад, кратак видео и мапа (нова категорија). За коју год од понуђених форми да се одлучите, рад треба да рефлектује овогодишњу тему „Истражи Дунав“.

Идите до обале реке, идеално би било до Дунава или притоке Дунава и тамо направите еколошко уметничко дело користећи природни материјал који сте пронашли поред реке. Након стварања уметничког дела, направите фотографију у боји уметничког дела. У случају да се определите за видео –  идите опет до реке, и тамо направите снимак. Садржај вашег видеа, тј. резултат оног што сте истражили можете представити у било којој форми (не само као снимак природе). Потребно је да се огласите и „испричате“ (одглумите и сл.) у 1 минуту то што сте истражили.  Уколико говорите или исписујете поруке у снимку било би добро да су оне на енглеском.

Снимке и фотографије пошаљите националном организатору такмичења, Младим истраживачима Србије, уз попуњен формулар са подацима о раду, ауторима и менторима.

Детаље са пропозицијама учешћа на конкурсу можете преузети овде.

Рок за слање радова Младим истраживачима Србије је 31. октобар 2020. године.

Питања, радове и ПРИЈАВЕ шаљите на е-маил: dunavski.umetnik@mis.org.rs.

Измењено: 07 сеп 20