НАГРАДНИ КОНКУРС – ДУНАВСКИ УМЕТНИК 2022

НАГРАДНИ КОНКУРС – ДУНАВСКИ УМЕТНИК 2022
Датум почетка:
01.09.2022.

Датум завршетка:
30.09.2022.

 

Позивамо ученике и ученице из основних и средњих школа које припадају сливу Дунава да буду креатори уметничких дела и да учествују у међународном конкурсу ДУНАВСКИ УМЕТНИК. Такође, на конкурсу могу учествовати деца и млади који су чланови удружења за децу, дневних центара или организација цивилног друштва.

Уколико желите да покажете зашто волите Дунав, поделите своје знање о Дунаву, искористите ову прилику да га још боље истражите или упознате,  или пак укажете на проблем који сте приметили онда је ово права прилика за вас. ИСТРАЖИТЕ ДУНАВ И БУДИТЕ КРЕАТИВНИ.

УМЕТНИЧКЕ КАТЕГОРИЈЕ КОНКУРСА: уметнички рад, кратак видео и мапа.

УЗРАСНЕ КАТЕГОРИЈЕ КОНКУРСА: јуниори (6 – 11 година), тинејџери (12 – 18 година)

Како припремити свој рад?

Уметнички рад и видео

Идите до обале реке, идеално би било до Дунава или притоке Дунава и тамо направите еколошко уметничко дело користећи природни материјал који сте пронашли поред реке. Након стварања уметничког дела, направите неколико фотографија и затим одаберите једну која најбоње илуструје оно што сте замислили.

У случају да се определите за видео идите до реке, и тамо направите снимак. Потребно је да се чује ваш глас/гласови и да испричате, одрецитујете, отпевате или одглумите оно што желите да пренесете као поруку видео снимка. Дужина снимка не сме да прелази 1 минут.

Мапе

Истражите слив Дунава и одаберите који део Дунава желите да прикажете на мапи. Потребан вам је папир/картон формата А3 и фломастери/темпере/бојице. На мапи можете приказати занимљиве чињенице о Дунаву, унети места као што су тврђаве, луке, плаже или приказати места где је Дунав загађен или прљав. Фотографишите или скенирајте мапу у боји.

Снимке и фотографије пошаљите националном организатору такмичења, Младим истраживачима Србије, уз попуњен формулар са подацима о раду, ауторима и менторима.

Детаље са пропозицијама учешћа на конкурсу можете преузети овде.

Пријаву за конкурс можете преузети овде.

Рок за слање радова Младим истраживачима Србије је 30. септембар 2022. године до 00:00 часова.

Питања, радове и ПРИЈАВЕ шаљите на е-маил: dunavski.umetnik@mis.org.rs

 

Измењено: 14 сеп 22