НАГРАДНИ КОНКУРС – Дунавски уметник 2021.

НАГРАДНИ КОНКУРС – Дунавски уметник 2021.
Датум почетка:
01.10.2021.

Датум завршетка:
31.10.2021.

Локација:
Дунавски слив на територији Републике Србије

Позивамо заинтересоване узраста од 6 до 18 година да учествују на овогодишњем конкурсу Дунавски уметник са темом – ИСТРАЖИ ДУНАВ.

„Дунавски уметник 2021“  обухватиће 2 групе учесника: ЈУНИОРИ (6-11) и ТИНЕЈЏЕРИ (12-18).

Драги потенцијални учесници конкурса,

Категорије у којима се можете такмичити су: уметнички рад, кратак видео и мапа. За коју год од понуђених форми да се одлучите, рад треба да рефлектује овогодишњу тему „Истражи Дунав“.

Идите до обале реке, идеално би било до Дунава или притоке Дунава и тамо направите еколошко уметничко дело користећи природни материјал који сте пронашли поред реке. Након стварања уметничког дела, направите фотографију у боји уметничког дела. У случају да се определите за видео –  идите опет до реке, и тамо направите снимак. Садржај вашег видеа, тј. резултат оног што сте истражили можете представити у било којој форми (не само као снимак природе). Потребно је да се огласите и „испричате“ (одглумите и сл.) у 1 минуту то што сте истражили.  Уколико говорите или исписујете поруке у снимку било би добро да су оне на енглеском.

Снимке и фотографије пошаљите националном организатору такмичења, Младим истраживачима Србије, уз попуњен формулар са подацима о раду, ауторима и менторима.

Детаље са пропозицијама учешћа на конкурсу можете преузети овде.

Рок за слање радова Младим истраживачима Србије је 31. октобар 2021. године.

Питања, радове и ПРИЈАВЕ шаљите на е-маил: dunavski.umetnik@mis.org.rs.

 

Измењено: 02 окт 21