Жива библиотека – Упознајте најинтерактивније књиге о волонтирању

Жива библиотека – Упознајте најинтерактивније књиге о волонтирању
Датум почетка:

Датум завршетка:

Локација:
Булевар Зорана Ђинђића 179 Нови Београд

Било да сте страствени читалац или ретко залазите у свет прашњавих полица испуњених исписаним страницама, дођите да уз нас прочитате вашу нову омиљену причу. Овог пута ћете читати живе књиге! А шта је то?

Поново се окупљамо у Магистрали, како бисмо разменили најновије приче са кампова. Наше треће гостовање у Магистрали сада обележава један мало другачији концепт – жива библиотека.

Жива библиотека представља иновативну методологију која се углавном користи за промовисање људских права, равноправности, борбу против расизма и ксенофобије. У овој библиотеци, књиге су сами људи. Жива библиотека функционише баш као права библиотека, где читаоци долазе да позајме „књигу“ на одређено време. На тај начин, у директној комуникацији са читаоцима, „књиге“ преносе своја животна искуства и доприносе да се приближи њихов положај, искуство или погледи.

У Магистрали ће вас чекати аутори ових књига, које су „исписали“ након повратка са међународних волонтерских кампова. Тако ћете моћи да, из прве руке, прочитате приче из Јапана, Француске, Белгије, Србије, Словачке, Шпаније, Италије и других земаља. Дођите и сазнајте како су се ове књиге написале!

Обећавамо да вам ова књига неће досадити! Видимо се!

Измењено: 20 маја 19