Овај позив је истекао – U-Report – Волонтери на мрежи

Овај позив је истекао – U-Report – Волонтери на мрежи
Датум почетка:

Датум завршетка:

Локација:
Млади истраживачи Србије

Помозимо да се глас свих младих чује!

Позивамо све особе старије од 17 година, које већ имају искуства у раду са младима, које разумеју важност укључености младих, особе које осећају потребу да се глас младих чује и уважава на оним местима где се доносе одлуке које се тичу управо њих – током пандемије корона вируса али и мимо ње, особе које желе да нам помогну да млади правовремено добију проверене информацију од стране UNICEF-a о корона вирусу и другим кључним темама.

Позив је намењен свима који су у тренутној ситуацији спремни за волонтерске активности, вршњачким едукаторима, координаторима волонтерских кампова и акција, омладинским лидерима, и другима који   раде са групама младих и/или су у процесу обучавања за такав рад са младима.

ЗАДАЦИ ВОЛОНТЕРА

Волонтери имају задатак да дођу до минимум 30 младих људи из своје заједнице, информишу их о U-Report платформи, нарочито о важности праћења тачних и проверених информација у вези са корона вирусом, помогну да се пријаве на платформу и тиме омогуће да се њихов глас чује.

U-Report плаформа, на којој у Србији има преко 6.000, а у свету чак преко 10 милиона младих, препозната је као важан извор информација намењених младима о пандемији корона вируса и KОВИД-19 као и о другим важним темама.

ПАРТНЕРСТВО

Програм “Волонтери на мрежи” спроводe Младиi истраживачи Србије sa UNICEF Srbija уз подршку USAID-a и Министарства омладине и спорта Р Србије

ЗАШТО БИТИ U-Report ВОЛОНТЕР?

Поред вредности за младе које ћете оснажити и информисати, после волонтирања бисте могли да очекујете да:

  • и сами будете боље информисани о корона вирусу и мерама заштите здравља као и очувања менталног здравља
  • и сами будете активно укључени у процесе доношења одлука о темама које су вам важне
  • стекнете додатно искуство у онлајн раду са младима
  • стекнете/усавршите вештине онлајн презентовања и фацилитације
  • будете консултовани и имате прилику да заједно са нама развијате програм Волонтера на мрежи, будете директно позвани на учешће у догађајима UNICEF-а и МИС-а
  • добијете потврду о волонтирању и стеченим вештинама и захвалницу од стране UNICEF-a и Младих истраживача Србије што доприносите активном учешћу младих у Србији

КАКО СЕ УКЉУЧИТИ?

Од 28. априла позив је стално отворен до 1. августа 2020. а обуке ће бити организоване на недељном нивоу већ од формирања прве групе волонтера.

  • Након прегледа пријава, волонтери и волонтерке ће бити позвани на обуку, како би на најбољи начин могли да одговоре на задатак. На обуци ћете се упознати са другим волонтерима, а заједно ћемо развити план на које све начине можете доћи до младих: онлајн инфо сесије, директни позиви оних које познајете, објаве на друштвеним мрежама итд. Будући да смо сви, усред пандемије корона вируса, за сада ограничени у кретању и да практикујемо физичку дистанцу од других, ми ћемо вам омогућити приступ онлајн алатима које можете корисити бесплатно за своје онлајн активности.
  • После обуке имате три недеље на располагању да обавите задатак.
  • За више информација можете да се обратите Младим истраживачима Србије на lena@mis.org.rs

Постани U-Report волонтер/волонтерка! ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЈЕ ЗАВРШЕНО

Измењено: 27 јула 20