Дочекајте пролеће на Дунаву: Велика волонтерска ШтаНамТешко акција

Дочекајте пролеће на Дунаву: Велика волонтерска ШтаНамТешко акција
Датум почетка:

Датум завршетка:

Локација:
Национални парк "Ђердап", Кладово

Велику волонтерску #ШТАНАМТЕШKО акцију организују Млади истраживачи Србије у сарадњи са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом, Народним Парламентом и јавним предузећем „Национални парк Ћердап“.

Рок за пријављивање је среда, 11. март 2020. године у 12 часова (подне).

Акција је подржана од стране Министарства омладине и спорта у оквиру пројекта: Национални програм волонтирања младих – МЛАДИ СУ ЗАКОН 2019.

Шта 100 људи може да уради у једном дану?

Како је овај национални парк изложен великој количини отпада који за собом остављају туристи који врши велики притисак на живи свет, планирамо да заједно са управљачем овог националног парка, јавним предузећем „НП Ђердап“ очистимо предео уз магистралу која пролази кроз парк.

Kо све може да учествује?

Сви пунолетни људи су добродошли, а приоритет дајемо младима од 18 до 30 година, из целе Србије.

Ево и неколико добрих разлога зашто треба да се пријавиш на велику #ШТАНАМТЕШKО акцију на Ђердапу

• Имаш прилику да промениш средину, путујеш и одеш у други крај Србије

• Упознаћеш 100 младих људи из разних крајева Србије, а шансе да међу њима пронађеш најбољег друга, другарицу, можда девојку или дечка, су – велике

• Бићеш користан, тј. корисна! Замисли шта 100 људи може да уради у току једног радног дана од 6 сати (ради се у суботу, 21. марта, док се у петак и недељу дружимо)

• Потврда о учешћу коју ћеш добити отвара ти врата за све акције и кампове програма МЛАДИ СУ ЗАKОН Министарства омладине и спорта, о којима ћемо те редовно обавештавати

• Плус – нећеш имати никакве трошкове осим можда за неки локални специјалитет; карту до и од Београда,  ћемо ти рефундирати чим нам их по повратку кући пошаљеш поштом а до Ђердапа и назад ћемо се превести организованим аутобуским превозом.

Шта треба знати пре пријављивања?

• Сви трошкови су покривени.

Смештај је обезбеђен у спортском кампу „Караташ“, Ђердап у потпуно опремљеним собама.

Храна је такође обезбеђена, и осигурање од евенуталних повреда.

Превоз до спортског центра „Караташ“ биће организован из Београда одакле ће се аутобусима кренути у поподневним часовима из Београда.

Путни трошкови волонтера који нису из Београда биће такође покривени. Неопходно је да нам, по повратку у место пребивалишта, пошаљете аутобуске или возне карте и број рачуна и новац ће бити уплаћен.

• Рад неће бити тежак ни ризичан. Није потребно да имаш неке посебне вештине или знања – научићеш током акције да радиш неке нове и корисне ствари. Пре почетка радног дела ћемо свим волонтерима објаснити тачно шта и како се ради. Имаћете обезбеђене алате за рад и адекватну заштиту а и наше #ШТАНАМТЕШKО мајице.

• Имаћеш прилику да, поред радног дела, упознаш Ђердап, и програме Младих истраживача Србије као и програме Покрета горана Војводине, ЦеГраД-а и Народног Парламента.

• Очекујемо да дођете у Београд, на место окупљања у петак, 20, марта, поподневним часовима, а одлазак са велике #ШТАНАМТЕШKО акције је у недељу, 22, марта, после доручка. Место окупљања волонтера јавићемо заједно са потврдом учешћа свим волонтерима недељу дана унапред.

• Детаљне информације о акцији, начину доласка, конкакт телефонима, ономе шта ти је потребно да понесеш, послаћемо ти недељу дана пре акције.

Kако можеш да се пријавиш?

Потребно је да попуниш ову ПРИЈАВУ. На адресу твоје е-поште ћеш добити одговор да ли си примљен/а у року од 2 радна дана после последњег дана за пријаву, 11. марта у 12 часова(подне). Затим ће бити потребно да нам потврдиш да ли долазиш. И – то је то!

*Молимо те само да нам јавиш чим сазнаш у случају да не можеш да дођеш, како бисмо примили неког другог. Што нам касније јавиш, то ће бити теже да ти нађемо замену, па те молимо да, једном када ти потврдимо, размислиш два пута пре одустајања од учешћа.

Измењено: 26 феб 20