Други састанак Радне групе за израду Националне стратегије заштите животне средине

Други састанак Радне групе за израду Националне стратегије заштите животне средине
Измењено:28 феб 23

Представнице Младих истраживача Србије и партнери на пројекту ВОЛВОКС – Снага заједнице, БОШ и РЕРИ, учествовали су на другом састанку Радне групе за израду националне Стратегије заштите животне средине – „Зелена агенда за Србију“ посвећеном дефинисању циљева Стратегије у складу са стубовима Зелене агенде у Србији.
Радионицу је отворила државна секретарка Министарства заштите животне средине, Сандра Докић, док се у име Делегације ЕУ обратио Антоан Авињон, а кључне циљеве засноване на стратешким документима и Зеленој Агенди представио је експертски тим за израду Стратегије.
Као представници цивилног сектора чији је глас релевантан и нужан у изградњи кровног документа за заштиту животне средине у земљи, МИС и пројектни партнери активно су давали коментаре и доприносе у оквиру стубова за које су одабрани, а пратили су и стуб који се тиче одрживих прехрамбених система и руралног развоја.

Током дводневних састанака, радило се на финализацији листе проблема, трансформацији стратешких проблема у стратешке циљеве, као и на дефинисању скупа индикатора учинка по циљевима и њихових базних вредности.
Директорка Младих истраживача укратко је представила пројекат ВОЛВОКС и најавила да ће се упоредо са састанцима Радне групе организовати констултације с ОЦД, како би процес израде Стратегије био што партиципативнији и свеобухватнији.


Повезани чланци

ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ ЦИКЛУС ЕКО-СИСТЕМ програма оснаживања
Измењено:01 мар 23

ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ ЦИКЛУС ЕКО-СИСТЕМ програма оснаживања

МЛАДИ ИСТРАЖИВАЧИ СРБИЈЕ ОБЈАВЉУЈУ ПОЗИВ ЗА МРЕЖЕ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА У ОКВИРУ ЕКО-СИСТЕМ ПРОГРАМА ОСНАЖИВАЊА Млади истраживачи Србије позивају удружења грађана која се баве животном средином да се пријаве за учешће у трећем циклусу ЕКО-СИСТЕМ програма оснаживања мрежа удружења грађана. ЕКО-СИСТЕМ програм оснаживања представља главну компоненту пројекта ЕКО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине који спроводе […]

Прочитај више
МИС на првом састанку Радне групе за израду Стратегије заштите животне средине Србије
Измењено:25 јан 23

МИС на првом састанку Радне групе за израду Стратегије заштите животне средине Србије

Директорка Младих истраживача Србије, Тања Петровић, са партнерима из БОШ-а и РЕРИ-ја, учествовала је на иницијалном састанку Радне групе за израду националне Стратегије заштите животне средине – „Зелена агенда за Србију.“ Састанку је присуствовало више од 120 представника релевантних институција, академске заједнице и цивилног сектора, међу којима су и партнери на пројекту ВОЛВОKC – Снага […]

Прочитај више