VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POČELA JE SA RADOM ONLINE PLATFORMA MLADISUZAKON.RS 

  

 

   

 
Pažnja, pažnja! 28. sezona volonterskih kampova počinje!

Kampovi se u svetu organizuju već skoro 100 godina. Mi smo se priključili još 1990. godine i od tada je preko 6000 volontera otišlo u svet, i onda kada su nam trebale vize i kada nije bilo drugog načina da se otputuje za malo novca i na siguran način, na proveren program.

Tvrdimo da jednom kada odete na volonterski kamp, bilo u Srbiji, bilo u inostranstvu, a ima ih na 5 kontinenata, ići ćete barem još 2-3 puta.

Za kampove u Srbiji pogledajte kampovi.mis.org.rs a prijavu možete naći OVDE. Za kampove u inostranstvu, možete pročitati OVDE, a pronaći ih na pretraživaču. Pažljivo ih pogledajte  i napravite izbor kampova na koje želite da se prijavite ove godine, a zatim da dođete do nas u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu ili u nekoj od kontakt tačaka širom Srbije.
 
Nema nikakvih posebnih uslova da idete na kamp – samo da hoćete. Na svim kampovima su obezbeđeni smeštaj i hrana, dok se put uvek plaća, kao i participacija koja je za kampove u inostranstvu 7200 din za prvi kamp (2000 dobijete nazad kad se vratite i popunite evaluaciju), 3600 za drugi tokom iste godine, a za kampove u Srbiji 2000 (vraća vam se ceo iznos kada se vratite sa kampa). Upravo ta participacija omogućava da možemo kampove da organizujemo i u Srbiji i da ovaj program postoji svake godine, već 28. godina za redom – vi to omogućavate vašim doprinosom.
 
Na primer, možete da se skoknete do Niša na low cost let do Berlina koji može da košta i ispod 20 evra, pronađete kamp u krugu od 100-150km od Berlina i provedete 2-3 nedelje u Nemačkoj tokom kojih možda kupite poneki sok ili sladoled, ili suvenir, i sve to vas ne košta više od 200 evra. Opet, možete da izaberete da idete i na Island, ali će vas to više koštati.
 
Ima oko 2000 volonterskih kampova u svetu, a čak 170 tinejdžerskih! Nema gornje granice u godinama. 
 
Otići u inostranstvo ne znači potrošiti mnogo novca, ali znači biti otvoren za učenje, nova iskustva i nove prijatelje. Ako vam je potrebna pomoć oko izbora ili organizacije puta, pomoći će vam naši volonteri, stari kamperi.
 
Upamtite – Svet je knjiga a volontiranje okreće stranice!
 
Javite se, pišite nam, sa pitanjima, idejama, pohvalama, pokudama, iskustvima, željama i svim onim malim lepim stvarima koje čine volontiranje neophodnim i bitnim za sve nas!
 
Pratite obaveštenja na našoj Fejsbuk stranici kao i na Tviteru i Instagramu.
 
 

Pozivamo vas da se prijavite na međunarodni trening “Behold, this is the time when the night ends and the day begins; pills of resilience” na koji kao partneri italijanske organizacije ARTEMIDE šaljemo 2 naša predstavnika/predstavnice.
Trening će se održati u blizini Orvieta u Italiji, u House Laboratory Cerquosino, koju vodi Artemide, u drustvenom eko-selu koje se nalazi u parku prirode Elmo-Melonta od 22. do 29. novembra 2016  (22. dolazni, 29. odlazni dan).
 
Tema projekta je socijalno uključivanje, analiza migracionih puteva i borba protiv diskriminacije.

Kamp lideri mogu da budu oni koji imaju iskustva na me​đunarodnim kampovima u inostranstvu, imaju vi​še od 20 godina (mada, ako ste mla​đi a uvereni ste da ste pravi lider, tj. prava liderka, prijavite se, pa ​ćemo videti), odgovaraju​ću motivaciju. 
Rok za prijavu je 23. avgust 2016. godine do 10 sati,  ​a evo i prijave. Listu ovogodisnjih kampova možete na​ći u prilogu (slobodno je još 6 kampova za kamp lidere i svoju listu možete napraviti samo među njima), a opise kampova ovde
 


 
To što nemaš para, možda ni pasoš, ne znači da ovog leta ne možeš da pričaš na engleskom, upoznaš prijatelje iz celog sveta, otputuješ i  stekneš veštine za koje možeš čak da dobiješ sertifikat udruženja koje postoji već 40 godina – Mladih istraživača Srbije.
Ovog leta u Srbiji se organizuje 47 međunarodnih volonterskih kampova, koji su otvoreni i za učesnike iz Srbije.


Rok za prijavu: 1. jul 2016.

Ova razmena namenjena je mladima starosti od 21 do 30 godina. Učesnici će se baviti temom ekološki održivog preduzetništva. Ideja ramene je da mlade ljude upozna sa mogućnošću pokretanja ekološki održivog biznisa kao i da im pokaže da je drugačiji način upravljanja poslom, u skladu sa principima zaštite životne sredine i održivog korišćenja prirodnih resursa, moguć. Program omladinske razmene "More with Less" će se sastojati od radionica, studijskih poseta, prostora za razmenu dobre prakse, razvijanje ekološki održivog biznis plana i drugog. 
 


Rok za prijavu na konkurse širom Srbije: 10. jul 2016. godine
 

Ovog leta možeš kroz program "Mladi su zakon" da se sa svojim drugarima organizuješ i da uradiš nešto korisno u svom mestu ( omladinski volonterski projekat) ili da učestvuješ i otputuješ (međunarodni volonterski kampovi) pa da sa drugarima iz inostranstva upoznaš neki drugi kraj Srbije, gde ćeš volontirati i učiniti nešto lepo za tu zajednicu.
 
Pored 47 međunarodnih volonterskih kampova širom Srbije, u okviru ovogodišnjeg programa MLADI SU ZAKON, Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa udruženjima omogućava mladima od 15 do 30 godina da urade nešto korisno za sopstvenu zajednicu i omoguće kvаlitetniji život vršnjаcimа, mlаdimа аli i drugim sugrаđаnimа! Finansiraće se preko 180 lokalnih omladinskih volonterskih projekata u Srbiji.

     

POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena u Nemačkoj "Me & Migration"
od 27.07. do 10.08.2016


Rok za prijavu: 21. jun

Ova razmena namenjena je mladima starosti od 18 do 28 godina. Učesnici će se baviti temama migracija, najpre razmenom iskustava i informacija o situaciji u zemljama iz kojih dolaze učesnici, stavovima mladih o migrantima, idejama za aktivnosti koje mogu služiti za integraciju migranata u zemljama u kojima se zadržavaju, a pored toga učesnici će pričati o iskustvima sa stereotipima koji se vezuju za migrante, azilante, izbeglice, kao i o govoru mržnje koji proističe ih tih stereotipa, kako ih prepoznati i kako na njih reagovati.


Rok za prijavu: 21. jun
Ova razmena namenjena je mladima starosti od 17 do 26 godina. Grupa će biti u kontaktu sa izbeglicama, uglavnom iz Zapadne Afrike. U prvom delu razmene, 30 učesnika će učiti o nemačkom konceptu "Friedensstifter" (mladi ljudi kao nosioci mira) i kako na praktičan način da organizuju razne aktivnosti sa osetljivim grupama o izgradnji mira i interkulturnom razumevanju. U drugom delu, grupa će organizovati razne aktivnosti zajedno sa decom i mladim izbeglicama, a i učestvovati u kreativnim radionicama (fotografija, snimanje kratkih video zapisa, forum teatar, muzička radionica, radionica slikarstva i drugih vizuelnih umetnosti) na temu "šta znači biti društvo koje prihvata izbeglice".


POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena / volonterski kamp u Nemačkoj "Better Together" od 30. 07. do 14. 08. 2016.

Rok za prijavu: 16. jun

Ova razmena/kamp namenjena je mladima starosti od 16 do 19 godina. Pored grupe od 4 učesnika iz Srbije, na razmeni/kampu učestvovaće i učesnici iz Rusije, Španije, Italije i Nemačke.Organizujemo još jednu obuku za ovogodišnje kamp lidere na međunarodnim volonterskim kampovima u Srbiji ovog leta - rok 13. jun u 10 sati


OTVOREN POZIV za volontere i posetioce kolektivne izložbe ''Bring them back to life'', 28-29. maj u prostoru KVAKA22 u Beogradu

 


 


PRIJAVA U TOKU: Budi kamp lider na međunarodnim volonterskim kampovima u Srbiji ovog leta - rok je 2. maj

Ako prepoznaješ u sebi ​želju i potrebu da se obrazuje​š van ​škole ili fakulteta, „na terenu“ i na pravoj ​životnoj pozornici, ovim te pozivamo da se ve​ć sada prijavi​š da postane​š KAMP-LIDER. 

Kao i svake godine, trening za kamp lidere je obavezan za nove lidere i odr​ža​će se u Sremskim Karlovcima, i to u dva navrata:
  • 13-16 maj
  • 2-5 jun

Trening uvek počinje dolaskom na ve​čeru prvog dana i traje do  posle ru​čka poslednjeg dana. Održava se u Sremskim Karlovcima, u Ekološkom centru naših dugogodišnjih partnera u međunarodnoj razmeni volontera - Pokreta gorana Vojvodine.  Dovoljno je da dođete na jedan od dva treninga. Rok za prijavu je ​2. maj​, za oba. 

Ovaj trening je prvi deo dugoročne obuke za kamp lidere, koja podrazumeva i praktični deo na samom kampu, kao i evaluaciju. Ceo poziv pročitajte na ovom linku.
 
KAKO SE PRIJAVITI 
 
Potrebno je da popunite prijavu, navedete najmanje 3 kampa po prioritetu koja vam odgovaraju po datumima i tematici, za​što ​želite da pos​t​anete kamp lider/ka, da li imate iskustva na me​đunarodnim kampovima u inostranstvu. Tek posle treninga ​ćemo vam potvrditi da li ​ćete biti kamp lideri ovog leta ili ne, na kom kampu biste bili raspore​đeni i sa kim. 

Javite nam se do ​02.05.  ​a evo i prijave. Listu ovogodisnjih kampova mo​žete na​ći u prilogu a opise kampova ovde. Imajte u vidu da očekujemo još 12 kampova do sredine juna.​
 
Ako želite da čujete više o tome šta tačno podrazumeva biti kamp lider, organizovaćemo info dane za vas (mesto ćemo naknadno potvrditi, ali će sigurno biti u Beogradu):
  • 21. april (četvrtak) u 18 sati 
  • 28. april (četvrtak) u 18 sati

 Ako želite da dođete na neki od info dana, prijavite se ovde

 
 

Počela je 27. sezona volonterskih kampova

Deset, devet, osam, sedam, šest, pet, četiri, tri, dva, jedan.... srećan V(n)am početak nove sezone međunarodnih volonterskih kampova i želimo V(n)am ludu i nezaboravnu avanturu!
 
Plašite se života u grupi, ne znate da kuvate, imate određene predrasude, želite da u potpunosti savladate strani jezik, imate između 15 i 99 godina – pravo je vreme za K(olektiv)A(vanturu)M(isiju)P(olet)! 
 
Stvarajući mozaik svog iskustva, možete da probate italijansku pastu, nemačke kobasice, uživate u švajcarskim Alpima, slovačkom kanuingu, arheološkim tragovima prošlosti, japanskom jeziku ili pak proživite dan jednog junaka davno pročitane knjige. Slike nam ponekad govore hiljadu reči koje izviru iz iskustva koje je postalo sećanje. 
 
Stoga, pustite mašti na volju, uzmite globus, izaberite zemlju i šta želite da radite, popunite prijavu i zavrtite krug sreće. Upamtite – SVET JE KNJIGA, A VOLONTIRANJE OKREĆE STRANICE! 
 
I da podsetimo: 
 
Osnovno pravilo prijavljivanja - ko pre kampu, on ode na njega! Dovoljno je da izaberete kampove koji vam se dopadaju, poređate ih po prioritetu u onlajn prijavi i da dođete da prijavu potpišete. U prijavu moći da unesete do deset kampova po željenom redosledu, a najmanje tri. Pogledajte Opšte uslove prijavljivanja i Korak po korak.
 
Smeštaj i hrana na kampu su obezbeđeni. Vi plaćate samo put i participaciju.
 
Kampovi menjaju život. 
Pitajte bilo kog kampera, a svake godine ih je oko 800 iz Srbije a oko 50.000 iz celog sveta!
Na tebi je da izabereš čime bi se bavio/la na preko 2500 volonterskih kampova u celom svetu! 
 
Očekujemo vas!
 
 

Mole se svi čitaoci za pažnju! Ozbiljan virus od 14. marta 2016. godine napada radoznale, svestrane i one koji  žele da putuju, nauče i upoznaju nešto novo. Virus je identifikovan širom planete i imenovan kao ŽELJA DA SE PROMENI SVE(T). Prošle godine u svetu je bilo preko 50.000 zaraženih a od tog broja u Srbiji 850.

Za sada su preporuke lekara da kao terapiju treba učestvovati na berem jednom kampu godišnje, ali za teže oblike zaraze preporučuje se i više. Po svoju „terapiju“ možete doći u kancelariju Mladih istraživača Srbije, gde ćete uz razgovor sa "osobljem" shvatiti šta je najbolje za Vas!

Upamtite – Svet je knjiga a volontiranje okreće stranice!

Od ponedeljka, 14. marta, od 9 časova, moći ćete da se prijavite (potpišete vašu prijavu) za učešće na nekom od kampova širom sveta. Prijave se popunjavaju onlajn a očekujemo vas kod nas u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu ili u nekoj od kontakt tačaka širom Srbije.

Opise kampova moćićete da pronađete na pretraživaču. Do ponedeljka 14. marta ćemo ih ubaciti sve. Pažljivo ih pogledajte  i napravite izbor kampova na koje želite da se prijavite ove godine.

O tome kako se prijaviti na kamp možete pročitati OVDE

Javite se, pišite nam, sa pitanjima, idejama, pohvalama, pokudama, iskustvima, željama i svim onim malim lepim stvarima koje čine volontiranje neophodnim i bitnim za sve nas!

Pratite obaveštenja na našoj Fejsbuk stranici kao i na Twitteru i Instagramu.
 
 

 

 

 

 

 

 

 


Šta Mladi istraživači Srbije - Volonterski servis Srbije misle o volontiranju - STAV O VOLONTIRANJU


KONKURS za volontere u Promoterskoj grupi Mladih istraživača Srbije


- Dobar dan, ja sam PRadnik.
- Vi ste KO?
 
PRadnik je biti lako, zabavno, pametno, interesantno, ali to ne može biti svako!
 
Ako imaš iskustva sa volonterskih kampova, želiš da se družiš, organizuješ promotivne aktivnosti, promovišeš, dizajniraš, pišeš, putuješ, naučiš nešto novo, upoznaš ljude sličnih interesovanja - pridruži se našoj PRomoterskoj grupi Mladih istraživača Srbije. PRadnik/PRadnica će biti angažovani narednih godinu dana i može poneti titulu: PRadnik dizajnera, Newsletter majstora, PRadnik novinara ili PRadnik promotera.  
 
P.S. Ove godine se našoj grupi pridružuje 9 EVS volontera iz 9 različitih zemalja EU koji će zajedno sa nama realizovati Pradničke zadatke!
 
Prijava traje do 5. februara, a više informacija možeš dobiti OVDE.
 
GOVORIMO GLASNO JER RADIMO BITNE STVARI!

 

Proslava Međunarodnog dana volontera, 5. decembar
kroz program  “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta

Proslava Međunarodnog dana volontera biće organizovana 5. decembra 2015. godine, u hotelu “Srbija” u Beogradu, u okviru konferencije Mladih istraživača Srbije “Volontiranjem do socijalne transformacije”, koja okuplja 50 predstavnika ovogodišnjih organizacija učesnica programa “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta.
 
Svi zainteresovani su pozvani da se pridruže učesnici
ma konferencije na proslavi. Prijave su otvorene do petka, 4. decembra do 12 sati. Više pročitajte ovde.
 
 

Pozivamo volontere da nam se priključe organizaciji proslave
Međunarodnog dana volontera

5. decembra 2015. godine, kroz program  “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sport

Proslava Međunarodnog dana volontera će se održati 5. decembra u Beogradu. Planirana je kao interaktivni i multimedijalni događaj sa temom: Volontiranjem do socijalne transformacije - postizanje održivosti aktiviranja mladih u razvoju lokalnih zajednica i društva u celini i relevantnosti programa kao što je „Mladi su zakon“ u kontekstu trenutnih dešavanja u Srbiji i svetu. 

 
Prepoznajući i vrednujući izuzetna angažovanja pojedinaca koji volonterski sprovode aktivnosti na zaštiti prirode, a motivisani dugogodišniim radom sa volonterima, kao i radom na zaštiti i očuvanju biodiverziteta i zaštićenih područja, Mladi istraživači Srbije otvaraju ovogodišnji konkurs za „Naj volontera za prirodu“.

Prijave za „Naj volontera za prirodu“ možete slati do 10.novembra 2015. godine.

 

Pridružite se volonterima iz čitavog sveta na kampovima u Srbiji

Pozivamo vas da pregledate kampove u Srbiji na našem novom sajtu kampovi.mis.org.rs.

Ove nedelje su počela dva interesantna kampa: Titelski breg (zaštićeno prirodno područje na obali Tise) ili Uredimo sela (okolina Smedereva). 
 
Očekujemo vaše prijave
 
  
 
Mladi istraživači Srbije u okviru programa "Mladi su zakon" Ministarstva omladine i sporta, zajedno sa mnogobrojnim partnerskim organizacijama, objavljuju početak prijavljivanja na 30 međunarodnih volonterskih kampova širom Srbije ovog leta. 
 
Pozivamo vas da se prijavite i provedete nezaboravne trenutke u Prijepolju, Petrovcu na Mlavi, Zavojskom jezeru, Užicu, Tršiću i mnogim drugim mestima.
 
Cilj volonterskih kampova je da unesu pozitivne promene u lokalnu zajednicu i da, bez obzira na temu, budu primer rada od javnog interesa. Volonterski kamp je jedinstven oblik volonterskog rada u trajanju od deset dana do dve nedelje, na kom učestvuju volonteri iz Srbije i inostranstva. Predviđen je za sve ljude dobre volje uzrasta od 18 do 30 godina, bez obzira na njihovu stručnost ili obrazovanje. Smeštaj, hrana i izleti tokom kampa su obezbeđeni, dok volonteri sami plaćaju prevoz do kampa. Prijava traje dok se ne popune mesta.
 
Boravak na međunarodnom volonterskom kampu za učesnike je prilika je da leto provedu u nekom od mesta u Srbiji koje će posetiti prvi put, a da pritom urade nešto korisno i pomognu da se poboljša život ljudi u tom mestu, kao i da upoznaju mnogo novih prijatelja iz inostranstva i cele Srbije.
 

     ŠTA SVE TREBA ZNATI O KAMPOVIMA

     LISTA KAMPOVA

     OPŠTI USLOVI PRIJAVLJIVANJA

 
 
 
 
 
 
 

Mladi istraživači Srbije objavljuju rezultate konkursa za organizovanje volonterskih kampova u Republici Srbiji.

Zahvaljujemo se svim organizacijama koje su pokazale interesovanje za organizaciju međunarodnih volonterskih kampova. Upućujemo iskrene čestitke udruženjima i kancelarijama za mlade koje su predložile kampove za koje je odobreno finansiranje. 
Komisiju su činili predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Mreže mladih jugoistočne evrope i Mladih istraživača Srbije vodeći se kriterijumima opisanim u Javnom pozivu za konkurs. Na konkurs je pristigla 51 prijava, odobreno je 30 kampova iz 16 okruga.
 
Sva udruženja i kancelarije za mlade čiji su kampovi odobreni biće kontaktirani u najkraćem roku, kako bismo usaglasili manje izmene u predlogu programa.
 
Sredstva za (su)finansiranje volonterskih kampova, u iznosu od 3 000 000 dinara obezbeđena su kroz projekat “Nacionalni volonterski program mladih 2015 – volonterski kampovi”, a konkurs za organizatore, u okviru programa “Mladi su zakon” Mnistarstva omladine i sporta, sproveli su Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije.
 
Rezultate konkursa možete pogledati ovde.
 

 
Otvoren je konkurs  za organizaciju 30 volonterskih kampova u Srbiji tokom leta 2015. godine kroz program “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta

Mladi istraživači Srbije i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije pozivaju udruženja mladih, udruženja za mlade, njihove saveze i kancelarije za mlade da se prijave na javni konkurs za organizovanje i (su)finansiranje minimum 30 volonterskih kampova u najmanje 15 okruga.
 
Sredstva u iznosu od 3 000 000 dinara za finansiranje volonterskih kampova obezbeđena su kroz projekat “Nacionalni volonterski program mladih 2015 – volonterski kampovi”  koji u okviru programa “Mladi su zakon” sprovode Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije.
 
Program “Mladi su zakon” i ove godine prepoznaje volonterske kampove, koji se u Srbiji organizuju već 26 godina, kao način podsticanja aktivizma, volontiranja i pružanja podrške mladima da doprinesu boljem životu lokalnih zajednica širom Srbije.
 
Rok za dostavu projektnih ideja je 1. jun, a za sve zainteresovane se organizuje Info sesija 26. maja u Beogradu (troškovi puta plaćeni). Odabrani organizatori kampova mogu očekivati programsku ali i finansijsku podršku u iznosu do 100 000 dinara po kampu. Svi kampovi će se realizovati u periodu od 25. juna do 1. oktobra. Projektu dokumentaciju možete preuzeti ovde: poziv, prijavni formular, budžet i uputstvo za pisanje kratkog opisa kampa
 
Volonteri iz zemlje i inostranstva na ovim kampovima doniraće preko 26 000 volonterskih radnih sati za razvoj lokalnih zajednica u Srbiji. Po završenom konkursu, informisanje o kampovima i prijava na kampove odvijaće se uz pomoć mreže od  preko 30 organizacija širom zemlje.
 

Na pitanje: „Šta ste naučili na međunarodnom volonterskom kampu?“, mnogi volonteri odgovaraju: „Ne znam.“, jer uglavnom nisu o tome razmišljali.
Zapravo, učenje na kampu nije nešto što planiramo da se desi, ali, ako malo razmislimo, kampove bismo mogli da opišemo kao „životnu školu“, primer aktivnog građanstva. Iskustvo života i rada u međunarodnoj grupi volontera može da dovede do tačke preokreta u našim životima i do značajnog ličnog razvoja.
 
Šta nam ostaje kada se vratimo sa međunarodnog volonterskog kampa? Potvrda o učešću – naravno. Nezaboravne uspomene – i to. Međutim, kako objasniti šta smo naučili onima koji nikada nisu bili na kampu? Našim prijateljima, roditeljima, profesorima, u intervjuu za posao?
 
Verujemo da se kroz međunarodne volonterske kampove najviše razvijaju upravo ove kompetencije:  interkulturno razumevanje, timski rad, fleksibilnost, rešavanje problema, donošenje odluka, preduzimljivost a i mnoge druge.
 
OVDE možete naći upitnik za procenu prve kompetencije - interkulturno razumevanje. Pozivamo vas da iskoristite priliku i popunite upitnik, pošaljete nam ga na vss@mis.org.rs do 31. decembra, a mi ćemo vam poslati našu procenu u roku od nekoliko dana. Naravno, ako vam bude trebala potvrda da ste učestvovali na kampu, možemo je dopuniti i procenom kompetencija koje ste razvili. 
 
Popunjavanjem upitnika imaćete priliku i da napravite osvrt na svoje iskustvo sa kampa - evaluaciju svog iskustva.
 
Tokom decembra ćemo vam slati nekoliko upitnika za ostale navedene kompetencije. Možete ih popuniti sve ili izabrati onu za koju mislite da bi vam najviše značilo da znate koliko ste naučili.
 
U svakom trenutku nas možete zvati ili doći do nas ukoliko budete imali pitanja ili nedoumice u vezi sa popunjavanjem upitnika. 
 
Veliki pozdrav i - očekujemo vas!
 
Zajedno sa 12 međunarodnih partnera učestvujemo u projektu podržanom od strane Evropske komisije pod nazivom „I'VE – I Have Experienced. Recognition and Validation of volunteering through peer support“ (od novembra 2014. do novembra 2016), a na nacionalnom nivou, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, sa 8 partnerskih organizacija iz Srbije na projektu „Volontiram da naučim“ (od septembra 2014. do januara 2015). Bavimo se  razvijanjem standarda kvaliteta i metodologije za prepoznavanje socijalnih veština stečenim volontiranjem, bazirane na metodama neformalnog obrazovanja, vršnjačkog učenja i individualnog onlajn učenja i samoprocene.
 
Naš cilj je da omogućimo organizatorima kampova u zemlji i inostranstvu da prepoznaju uticaj njihovog angažovanja i volonterskog servisa na društveni i lični razvoj. Želimo da istaknemo principe solidarnosti, kolektivne akcije i interkulturne razmene kroz međunarodni volonterski servis. A pre svega, želimo da pomognemo volonterima da razumeju šta su naučili kroz kampove, da znaju da prepoznaju socijalne veštine koje su stekli i iskoriste ih u svom daljem ličnom i profesionalnom razvoju.
 
     
 
   
 

 
 Nedostaje ti životno iskustvo? Kampovi su ti postali kratki? Kraj fakulteta je blizu? Ne sviđa ti se posao
 kojim se baviš? Ili, jednostavno, želiš da provedeš malo više vremena u inostranstvu volontirajući?

Ako želiš korenitu promenu u svom životu, iskočiš iz svoje kože i oprobaš se u nečemu potpuno drugačijem, sa novim okruženjem, novim prijateljima, novim poslom, drugim jezikom, pročitaj više o dugoročnom volontiranju!
 
Pred tobom je ceo svet! Možeš da provedeš od mesec dana do čak godinu dana radeći nešto potpuno drugačije bilo gde u svetu.
 
Svakog ČETVRTKA u 15h možeš doći na informativni sastanak o dugoročnom volontiranju. Najavi se prethodno mejlom na vss@mis.org.rs.
 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


Šta Mladi istraživači Srbije - Volonterski servis Srbije misle o volontiranju - STAV O VOLONTIRANJU

 

 

 

 

 

  

Danas obeležavamo 5. decembar, Međunarodni dan volontera

 5.12.2017.

>>>

Pozivamo vas na proslavu Međunarodnog dana volontera, 5. decembra, u Sremskim Karlovcima

 30.11.2017.

>>>

PRODUŽEN POZIV ZA KAMP LIDERE na volonterskim kampovima u Srbiji ovog leta

 26.04.2017.

>>>

POZIV ZA UČESNIKE - RUR.IT.A.N.I.A. Program međunarodne mobilnosti i digitalnih veština mladih ljudi iz ruralnih sredina

 06.04.2017.

>>>

Potrebni volonteri u kancelariji Volonterskog servisa Srbije

 15.03.2017.

>>>