VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     
Novi Beograd
Obrenovac
Savski venac
Palilula
Zvezdara
Valjevo
Novi Pazar

 

Gde se volonteri mogu prijaviti? - VOLONTERSKI SERVIS

 
Mladi istraživači Srbije su ovim programom proširili svoj profil i učinili da njihovi korisnici i članovi imaju širok spektar mogućnosti za volontiranje. Po povratku sa specifičnih međunarodnih volonterskih kampova u inostranstvu, volonteri su želeli da se posvete sličnom volonterskom radu i u svom gradu. Tematika programa se proširila i dovela organizaciju do grupe volontera sa posebnim interesovanjima  koje je bilo zatim lako uključiti u nekoliko uvezanih programa. Upravo uvezivanjem volontera kroz različite programe poboljšao se uticaj na motivisanost mladih da ostanu duže uključeni u programe volontiranja. Pored toga, organizacija je proširila Misiju time što podstiče uključivanje u svoje programe mladih sa intelektualnim, fizičkim ili socijalnim teškoćama, čime je omogućila učešće ovih osoba u volonterskim aktivnostima, što provocira razbijanje predrasuda o njima kao o pasivnim primaocima pomoći.

Volonteri nas mogu posetiti u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu, ili se mogu javiti svakog radnog dana od 9 do 16 časova na 011.311.66.63 ili mejlom na vss@mis.org.rs. Prijavu za volontiranje popuniti ovde i poslati na vss@mis.org.rs.
 

 
Gde se može volontirati na Zvezdari? - DOMAĆINI VOLONTERSKIH PROGRAMA
 
Svratište za decu ulice, Krfska 7a, Zvezdara. U saradnji sa Centrom za integraciju mladih.
Gradska uprava grada Beograda, odnosno Gradski sekretarijat za dečju i socijalnu zaštitu, je 09 maja 2008 godine, predalo na korišćenje Centru za integraciju mladih objekat na Zvezdari za potrebu realizacije Programa. Svratište je tvoreno 24 sata, 7 dana u nedelji. Na dnevnom nivou u Svratište dolazi u proseku 30 najugroženijih mališana, a taj broj u zimskim mesecima dostiže i 70.

Opis pozicije: Posredovanje između potreba dece iz Dnevnog centra i usluga koje im Centar nudi.  Pomoć pri izradi domaćih zadataka, učestvovanje ili organizovanje kreativno edukativnih radionica, organizacija rada u grupi ili individualnog rada, motivacioni razgovori sa korisnicima, pomoć korisnicima u vreme obroka.


Share