VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     
Novi Beograd
Obrenovac
Savski venac
Palilula
Zvezdara
Valjevo
Novi Pazar

 

Gde se volonteri mogu prijaviti? - VOLONTERSKI SERVIS

 
Mladi istraživači Srbije su ovim programom proširili svoj profil i učinili da njihovi korisnici i članovi imaju širok spektar mogućnosti za volontiranje. Po povratku sa specifičnih međunarodnih volonterskih kampova u inostranstvu, volonteri su želeli da se posvete sličnom volonterskom radu i u svom gradu. Tematika programa se proširila i dovela organizaciju do grupe volontera sa posebnim interesovanjima  koje je bilo zatim lako uključiti u nekoliko uvezanih programa. Upravo uvezivanjem volontera kroz različite programe poboljšao se uticaj na motivisanost mladih da ostanu duže uključeni u programe volontiranja. Pored toga, organizacija je proširila Misiju time što podstiče uključivanje u svoje programe mladih sa intelektualnim, fizičkim ili socijalnim teškoćama, čime je omogućila učešće ovih osoba u volonterskim aktivnostima, što provocira razbijanje predrasuda o njima kao o pasivnim primaocima pomoći.

Volonteri nas mogu posetiti u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu, ili se mogu javiti svakog radnog dana od 9 do 16 časova na 011.311.66.63 ili mejlom na vss@mis.org.rs. Prijavu za volontiranje popuniti ovde i poslati na vss@mis.org.rs.


Gde se može volontirati na Paliluli? - DOMAĆINI VOLONTERSKIH PROGRAMA

Teritorija opštine Palilula, naselje “Mali Leskovac” i pripremno predškolska ustanova. U saradnji sa Centrom za integraciju mladih.
Pripremno predškolski program ostvaruje se kao program pripreme za polazak u osnovnu školu u okviru predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ovaj program deo je obaveznog obrazovanja i vaspitanja u devetogodišnjem trajanju. Pohađanje ovog programa je besplatno.

Opis pozicije: Praćenje dece od naselja do obdaništa i obrnuto, održavanje odnosa sa samom ustanovom i roditeljima, posredovanje pri rešavanju problema koje bi korisnik i/ili porodica mogli imati, održavanje komunikacije sa koordinatorom/kom volontera i samog programa, redovno prisustvovanje sastancima, pisanje izveštaja.Share