VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     
Novi Beograd
Obrenovac
Savski venac
Palilula
Zvezdara
Valjevo
Novi Pazar

 

 Gde se volonteri mogu prijaviti? - VOLONTERSKI SERVIS


Volonterski servis pri Kancelariji za mlade Obrenovac okuplja mlade oko nekoliko programa volontiranja, među njima i Volonterski socijalni servis, od oktobra 2011. godine. 
 
Prijava volontera je u toku. Sastanci sa volonterima se dogovaraju po poslatoj prijavi na mladi.obrenovac@gmail.com. Volonteri se mogu informisati direktno, u Klubu za mlade (Kralja Aleksandra Prvog 5, Obrenovac), a više o Volonterskom servisu Obrenovca ađite ovde.
 
 

Gde se može volontirati u Obrenovcu? - DOMAĆINI VOLONTERSKIH PROGRAMA

Dnevni boravak za decu i omladinu sa posebnim potebama u Obrenovcu je nastao kao potreba da se reše problemi dnevnog zbrinjavanja na području teritorije opštine Obrenovac.
Ustanova je počela sa radom oktobra 1994. godine. Osnivač je grad Beograd a u nadležnosti je gradskog Sekretarijata za dečiju i socijlnu zaštitu. Dnevni boravak otvoren je za 30 korisnika na dnevnom zbrinjavanju svakog radnog dana od 06č do 18č sem subote, nedelje i državnog praznika.

Pored dobro opremljene fiskulturne sale, raspolaže i sa kompjuterskom radionicom, radionicom za kreativni razvoj ( likovna i dramska sekcija).
Raspolaže sa stručno osposobljenim i kvalifikovanim kadrom koji je u neposrednom radu sa korisnicima. To su defektolozi, radni terapeuti  medicinske sestre, negovateljice.
Zajedno sa njima u rad se uključuju saradnici Stručnog tima u cilju poboljšanja i što kvalitetnijeg realizovanja programa i sadržaja rada. To su : psiholog , logoped, socijalni radnik i – volonteri najrazličitijeg profila.

Trenutno usluge boravka koristi 30 korisnika starosne dobi između 6 i 45 godine,  i različitog stepena ometenosti.
Najveći broj korisnika za dolazak u boravak koristi organizovani  prevoz sa kombjem Centra . Realizuje se sa pet jutarnjih i isto toliko popodnevnih linija uz stalnu pratnju negovateljice boravka. Dnevno se prelazi oko 280km da bi se korisnici dovezli do boravka i vratili kući.

Dnevni boravak u Obrenovcu ima izuzetno dobru saradnju sa svim institucijama u lokalnoj zajednici što je od bitnog značaja za funkcionisanje.


Vojvode Mišića 132, Obrenovac
www.centarbgd.org.rs

 Share