VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     
Viza, pasoš i slično
Prevoz
Osiguranje
Infosheet
Motivaciono pismo
Pripremni sastanci

 

Infosheet

Svaka organizacija domaćin volonterima koji će učestvovati na njenim kampovima obezbeđuje detaljnije informacije o radnom kampu (ili infosheet). Ovde se nalazi sve ono što je izostavljeno u kratkom opisu kampa, na osnovu kog ste se odlučili za kamp. Sem tačne adrese kampa i detaljnog uputstva kako do njega doći, odnosno kako pronaći mesto susreta sa organizatorima kampa, tu su imena i brojevi telefona koordinatora ili vođe kampa (kamp-lidera), podaci o smeštaju, planiranim aktivnostima za slobodno vreme, području u kom se održava kamp i spisak stvari koje treba poneti.

Kada vaš infosheet stigne u našu kancelariju od naših partnera, mi vam ga prosleđujemo istog dana na adresu e-pošte koju ste nam dali. Ukoliko nemate pristup Internetu, pozvaćemo vas da dođete do naše kancelarije da ga preuzmete. Ukoliko ne živite u Beogradu, nemate pristup Internetu, odnosno niste u mogućnosti da infosheet preuzmete u našoj kancelariji, mi ćemo vam ga poslati poštom na adresu koju ste nam naveli u prijavi. Ukoliko znamo da uskoro putujete, pozvaćemo vas da vam informacije damo putem telefona, ili ćemo se dogovoriti da vam ih pošaljemo faksom. Vrlo je važno da znamo gde možemo da vam pošaljemo informacije!

Mi se na svaki način trudimo da vam obezbedimo adekvatne informacije o vašem radnom kampu pre nego što odete iz zemlje. Možemo vas pozvati i van radnog vremena ukoliko smatramo da ćemo vas zateći kod kuće. Naše radno vreme je od 11 do 15 časova, od ponedeljka do petka.

TOKOM KAMPA
Volonteri moraju poštovati pravila ponašanja koja vladaju na kampu. Naravno, na kampu vlada demokratija, u smislu da svako može da kaže ono što misli i da radi ono što želi, ali samo ukoliko to ne narušava organizaciju i kompaktnost kampa.

Svi se dobrovoljno prijavljujete na radne kampove, što znači i da prihvatate da ćete na kampu raditi određenu vrstu posla bez novčane naknade. U pitanju je društveno koristan posao i vi svojim radom doprinosite napretku lokalne zajednice. To je ono što bi trebalo da bude osnovna motivacija svakog volontera. Naravno, dobar provod i zabava na kampu, obilasci, ekskurzije i drugo zavise od vas i od ostalih volontera učesnika na kampu (pogledajte početak ovog odeljka). Ali svakako to ne bi trebalo da vam bude glavni i osnovni motiv za učešće na nekom kampu. Ideja o organizovanju volonterskih kampova je zaista plemenita zamisao koju ne bi trebalo da srozavamo na jedan banalan turističko-zabavljački nivo.
 Share