ENGLISH
 
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
 

OTVOREN POZIV za volontere i posetioce kolektivne izložbe ''Bring them back to life'', 28-29. maj u prostoru KVAKA22 u Beogradu

 


Plastične kese, plastična ambalaža – globalni problem

 
Zahvaljujući našoj volonterki Marini iz Španije predstavljamo vam neke korisne i interesantne informacije o zagađenju živototne sredine koje izaziva plastika.
 
Nadamo se da će Marinin rad uticati na vas i da ćete početi da menjate navike.
 
Vreme je da misliš o plastici...
 
Reci NE plastičnim kesama!
 
Hvala, Marina!
 
 

 

PRIJAVA U TOKU: Budi kamp lider na međunarodnim volonterskim kampovima u Srbiji ovog leta - rok je 2. maj

Ako prepoznaješ u sebi ​želju i potrebu da se obrazuje​š van ​škole ili fakulteta, „na terenu“ i na pravoj ​životnoj pozornici, ovim te pozivamo da se ve​ć sada prijavi​š da postane​š KAMP-LIDER. 

Kao i svake godine, trening za kamp lidere je obavezan za nove lidere i odr​ža​će se u Sremskim Karlovcima, i to u dva navrata:
  • 13-16 maj
  • 2-5 jun
Ovaj trening je prvi deo dugoročne obuke za kamp lidere, koja podrazumeva i praktični deo na samom kampu, kao i evaluaciju. Ceo poziv pročitajte na ovom linku.
 
 

Počela je 27. sezona volonterskih kampova

Deset, devet, osam, sedam, šest, pet, četiri, tri, dva, jedan.... srećan V(n)am početak nove sezone međunarodnih volonterskih kampova i želimo V(n)am ludu i nezaboravnu avanturu!
 
Plašite se života u grupi, ne znate da kuvate, imate određene predrasude, želite da u potpunosti savladate strani jezik, imate između 15 i 99 godina – pravo je vreme za K(olektiv)A(vanturu)M(isiju)P(olet)! 
 
Stvarajući mozaik svog iskustva, možete da probate italijansku pastu, nemačke kobasice, uživate u švajcarskim Alpima, slovačkom kanuingu, arheološkim tragovima prošlosti, japanskom jeziku ili pak proživite dan jednog junaka davno pročitane knjige. Slike nam ponekad govore hiljadu reči koje izviru iz iskustva koje je postalo sećanje. 
 
Stoga, pustite mašti na volju, uzmite globus, izaberite zemlju i šta želite da radite, popunite prijavu i zavrtite krug sreće. Upamtite – SVET JE KNJIGA, A VOLONTIRANJE OKREĆE STRANICE! 
 
I da podsetimo: 
 
Osnovno pravilo prijavljivanja - ko pre kampu, on ode na njega! Dovoljno je da izaberete kampove koji vam se dopadaju, poređate ih po prioritetu u onlajn prijavi i da dođete da prijavu potpišete. U prijavu moći da unesete do deset kampova po željenom redosledu, a najmanje tri. Pogledajte Opšte uslove prijavljivanja i Korak po korak.
 
Smeštaj i hrana na kampu su obezbeđeni. Vi plaćate samo put i participaciju.
 
Kampovi menjaju život. 
Pitajte bilo kog kampera, a svake godine ih je oko 800 iz Srbije a oko 50.000 iz celog sveta!
Na tebi je da izabereš čime bi se bavio/la na preko 2500 volonterskih kampova u celom svetu! 
 
Očekujemo vas!
 


Onlajn obuke Mladih istraživača Srbije – obuke.mis.org.rs
Učenje koje ostavlja mali ekološki otisak, a ima veliki značaj za očuvanje prirode.

- platforma na srpskom jeziku za one koji žele da proširuju svoja znanja o zaštiti prirode,
vodama,
volonterstvu i učešću javnosti -

OBUKE.MIS.ORG.RS pružaju mogućnost dobijanja praktičnih znanja iz različitih oblasti koje su prepoznate kao prioritetne u zaštiti prirodnih resursa, u volonterstvu, evropskim integracijama.

Korišćenje multimedija i interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja i pristupu informacijama deo su naše strategije neformalnog obrazovanja.
 
Programe obuke razvijaju stručnjači iz Mladih istraživača Srbije u saradnji sa stručnjacima iz drugih nevladinih organizacija i institucija.
 
Svaki kurs se sastoji od lekcije, dodatnog materijala za čitanje (u vidu preporučenih sajtova ili zakačenih dokumenata) i testa za proveru znanja. Polaznici koji na testu odgovore tačno na više od 70% pitanja dobijaju sertifikat.
 
Prednost ovog načina učenja je što sami odlučujete kad, kako i koliko vremena ćete provesti "na kursu".
Ukoliko vam bude nedostajalo druženje sa drugim polaznicima kursa, iskoristite forum i podetilite svoje utiske.
 

 
 

 Posetite nas u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu. 

 Očekujemo vas!

 

 

OTVOREN POZIV za volontere i posetioce kolektivne izložbe ''Bring them back to life'', 28-29. maj u prostoru KVAKA22 u Beogradu

 21.05.2016.

>>>

OTVOREN POZIV za učestvovanje na kolektivnoj izložbi ''Bring them back to life'', 28-29. maj u prostoru KVAKA22 u Beogradu

 11.05.2016.

>>>

Poziv na jedan sasvim neobičan VIKEND VOLONTERSKI KAMP na Deliblatskom jezeru

 26.04.2016.

>>>

ANKETA o konfliktima na kampovima po osnovi rodnih razlika- rok 13. maj 2016. godine

 25.04.2016.

>>>