O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

Zaključci i preporuke sa Nacionalne konferencije "Napravi promenu - Volontiraj!"

Na Nacionalnoj konferenciji "Napravi promenu - Volontiraj!", održanoj 5. decembra 2011. u Palati Srbija, u Beogradu, više od 170 predstavnika javnog, privatnog i neprofitnog sektora, kao i pojedinačnih volontera različitih struka, formirali su zaključke i preporuke od strateškog značaja za razvoj volonterstva u Srbiji, a u svetlu obeležavanja desetogodišnjice Međunarodne godine volontera, kao i Evropske godine volontiranja 2011.

U ime svih organizatora, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, Mladih istraživača Srbije, Građanskih inicijativa, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva rada i socijalne politike i UNICEF-a, pozivamo vas da preuzmete dokument i uzmete ga u obzir pri dizajniranju i osmišljavanju vaših projekata i u vašem daljem radu na razvoju volonterstva u Srbiji. 

Rezultat ove konferencije je izraz posvećenosti njenih učesnika, ali i vrata ka jačanju infrastrukture volontiranja kroz saradnju svih sektora i svih slojeva društva, što će dati legitimitet svim daljim raspravama i volonterskim politikama izgrađenim na njenim osnovama. Zato, proslavimo volontiranje!
 
5. decembra, na dan Konferencije, i Medjunarodni dan volontera, izašao je i izveštaj Volontera Ujedinjenih Nacija o stanju volonterstva u svetu (State of World Volunteerism Report). Ovom prilikom vas ponovo pozivamo da i njega preuzmete.
 
Mladi istraživači Srbije

<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share