EKOLOŠKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

Učestvujte u takmičenju, postanite "Dunavski umetnik"

 

 

Uključite se u Dan Dunava, pomozite da se obezbedi održiva budućnost za Dunav!

Pozivamo decu iz škola, dnevnih centara ili udruženja za decu sa teritorije Republike Srbije da budu kreatori umetničkih dela koja slave životnu sredinu Dunava!

 
Učestvujte u takmičenju, postanite dunavski umetnik. Od 2004. ovo ambiciozno takmičenje ujedinjuje hiljade dece iz celog sliva reke Dunav. 
Ideja takmičenja je da škole ili udruženja za decu koja žele da se priključe takmičenju „Dunavski umetnik“ organizuju jednodnevni izlet do Dunava ili manje reke u okolini koja pripada Dunavskom slivu. Tokom jednodnevnog izleta deca treba da od materijala koji pronađu pored reke (drvo, trska, blato, smeće i drugo) naprave umetnički rad. Umetnički radovi treba da budu skulpture, mozaici, kolaži i slično. Crteži i slike na papiru ne mogu biti prihvaćeni. Radove je potrebno fotografisati i poslati fotografiju elektronski ili poštom. Same radove ne treba slati.
 
TEMA takmičenja 2016. godine je „Šuma kraj Dunava“ a rok za slanje fotografija samih radova je 15. jun 2016. godine. 
 
Takmičenje je namenjeno deci i mladima uzrasta od 7 do 13 godina. 
U takmičenju mogu da učestvuju pojedinci ili grupe. Nagrade će biti dodeljene u tri kategorije: dunavski umetnik junior (pojedinac uzrasta od 1. do 4. razreda ), dunavski umetnik senior (pojedinac uzrasta od 5. do 7. razreda i dunavski umetnici (grupa).
 
Učešće u takmičenju „Dunavski umetnik“ podstiče decu da stvore jasniju sliku o rekama, vodnim telima u svom mestu, razmisle šta životna sredina znači za njih da razmišljaju o viziji za Dunav koja će uključiti potrebe različitih nacija i raznovrsnog živog sveta u njegovom slivu.
 
Da biste učestvovali, pokrenite ideju u vašoj školi, udruženju, dnevnom centru! Organizujte izlet do Dunava ili njegovih pritoka, posmatrajte i proučavajte životnu sredinu. Verujemo da ćete biti inspirisani da kreirate pravo umetničko delo!
 
Više informacija možete pročitati u pozivu do kojeg dolazite klikom OVDE
 


<<< Nazad

Share