VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

Tematske večeri u SKC-u - Indija/Island – Upoznajte zemlju iz ugla lokalnog stanovništva, putujući i volontirajući - utorak, 07. jun u 18.00 Novi prostor – INDIJA, utorak, 14. jun u 18.00 Novi prostor – ISLAND

Otkrijte kako nečije malo i dobra volja može da promeni svet i pruži nadu najugroženijima. Volonteri Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije, kojima je volontiranje promenilo život i koji su svojim radom dotakli i promenili živote drugih, svoja jedinstvena iskustva će podeliti sa vama, odgovarati na sva vaša pitanja i omogućiti vam da upoznate Indiju i Island gledane njihovim očima.

O Indiji će pričati Ivana Đipalo, dvadesetpetogodišnja Beograđanka koja je prethodne mesece provela u Indiji držeći časove engleskog deci beskućnicima. Kako sama kaže: «Radni dan mi počinje tako što mi u susret trči gomila bose, musave, ali nasmejane dece, koja u jednoj ruci drže brata ili sestru, a u drugoj olovku». Pored Ivane, biće tu i Jovana Bila Dubajić, Vojkan Dimitrijević, Pavle Popović i drugi volonteri sa svojim fantastičnim pričama o volontiranju u ovoj zemlji.

Island će dočarati Iva Tašić, Zoran Gajin i još nekolicina volontera, zaljubljenika u prirodu, filmove i volonterske programe na Islandu, koji će objasniti svijim rečima kroz slike, priču i muziku kako su oni shvatili reči Karla Goldonija (18. vek): «Ko nikada nije napustio svoju zemlju pun je predrasuda».

Dodjite u Studentski kulturni centar u Beogradu, sala Novi prostor, 7.  i 14. juna u 18 sati da se družimo, razmenimo iskustva i ideje i da vam pomognemo da steknete uvid u to sta je volonterski rad i zašto volontirati.
<<< Nazad

Share