VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

Sećate se međunarodnog umetničkog kampa u Kosjeriću? E, pa - Počinje!

Međunarodni umetnički kamp u Kosjeriću će u petak 29. jula biti otvoren po jubilarni deseti put. Ovogodišnja tema Mnemotehnika je u skladu sa jubilejom, obzirom da je to veština pamćenja putem povezivanja sećanja sa rečima, zvukom, slikom i pokretom.  

U toku dve nedelje od 29. jula do 13. avgusta ovaj umetnički kamp će učesnicima, građanima Kosjerića, ali i ostalim posetiocima evocirati sećanja različitim umetničkim intervencijama i formama u javnim prostorima u Kosjeriću.
Ovoga leta građani Kosjerića će ugostiti preko trideset učesnika koji dolaze iz Rusije, Italije, Španije, Nemačke, Češke, Grčke, Italije, Koreje, Kanade, Litvanije, Rumunije, Finske, Francuske i Srbije.
Učesnici će biti rasporedjeni u pet radionica: teatar, radionica vizuelne umetnosti (Artburg hill), radionica murala i grafita (Street galleries), muzička radionica i dečja  radionica u kojoj će učestvovati deca iz Kosjerića.

Međunarodni umetnički kamp če trajati od 29.jula do 13. avgusta, a građani Kosjerića će imati priliku da se se prepuste umetnosti sećanja i to 11. avgusta u Kosjeriću, dok će Beograđani imati tu priliku 13. avgusta u klubu Čekaonica u Bigzu.

Pomoć za realizaciju kampa dali su Ministarstvo omladine i sporta, Skupština opštine Kosjerić, Kancelarija za mlade opštine Kosjerić, Narodna biblioteka Kosjerić, Turistička organizacija Kosjerić, Galerija O3one, RC Užice i Čekaonica Bigz, a međunarodni učesnici su volonteri Mladih istraživača Srbije.

  
<<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share