VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

Pozivamo volontere da nam se priključe organizaciji proslave Međunarodnog dana volontera, 5. decembra 2015. godine, kroz program “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta

Tema proslave: Volontiranjem do socijalne transformacije - postizanje održivosti aktiviranja mladih u razvoju lokalnih zajednica i društva u celini i relevantnosti programa kao što je „Mladi su zakon“ u kontekstu trenutnih dešavanja u Srbiji i svetu. 

Proslava Međunarodnog dana volontera će se održati 5. decembra u Beogradu (mesto još uvek nije potvrđeno). Planirana je kao interaktivni i multimedijalni događaj, gde je pored završnog zvaničnog plenarnog dela proslave omogućeno učesnicima da sami biraju sadržaj koji im najviše odgovara:
  1.  da učestvuju u diskusijama „Otvorenog prostora“ na četiri teme pod sloganom „Volontiranjem do socijalne transformacije“ u neformalnoj atmosferi i uz pravilo „dva stopala“: Ako se nađete u situaciji da ne doprinosite razgovoru i ne dobijate ništa iz njega, jednostavno pređite na drugu temu gde ćete biti produktivniji;
  2. da pogledaju video prezentacije, izložbu fotografija, inovativne proizvode ovogodišnjih omladinskih volonterskih akcija i kampova;
  3. da učestvuju u onlajn razgovoru i postuju svoje mišljenje o temama od značaja za volontiranje na postavljenom Tweet Wall-u;
  4. da razgovaraju za predstavnicima Ministarstva omladine i sporta, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i drugim gostima na neformalan način u „Otvorenom prostoru“.
Zadaci, profil i broj potrebnih volontera:
  1. 10-15 volontera, da pomažu gostima da tvituju i  da tvituju tokom svake diskusije Otvorenog prostora POTREBNO JE DA da znate da koristite  Tviter i da prenosite brzo i jezgrovito šta se dešava (dobićete uputstvo za korišćenje Tvitera na pripremnom sastanku)
  2. 1-3 volontera, da fotografišu tokom događaja POTREBNO JE DA imate smisla za dobru fotografiju
  3. 3-5 volontera, da pomognu u logističkoj postavci i realizaciji proslave (da nam pomognu da postavimo izložbu, mesta za diskusije; da nam pomognu oko registracija učesnika; da upućuju goste u salu i na diskusije Otvorenog prostora i sl) – POTREBNO JE samo da želite da budete deo proslave, jer za ove poslove nema posebnih traženih veština.

Organizovaćemo dva pripremna sastanka:

  1. čevrtak, 26. novembar, 19.00 sati, u prostorijama Mladih istraživača Srbije, Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd
  2. sreda, 2. decembar, 19.00 sati, u prostorijama Mladih istraživača Srbije, Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd

Najbolje bi bilo da učestvujete na oba, ali dovoljno je da budete prisutni i na samo jednom.
 
Potrebno vreme: U subotu, 5. decembra, bićete nam potrebni od 10 do 16 sati.
 
Nema roka za prijavu. Dovoljno je da se prijavite i dođete na oba ili jedan sastanak koji budete ubeležili u svojoj prijavi.
 
Prijava se nalazi ovde. Preuzmite i zvaničan poziv.

Dobrodošli!


Proslava Međunarodnog dana volontera održavaju se uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a kroz projekat Mladih istraživača Srbije pod imenom „Nacionalni program volontiranja mladih 2015 – volonterski kampovi“.
 
 <<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share