VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

Pozivamo vas na proslavu Međunarodnog dana volontera, 5. decembra, u Sremskim Karlovcima

 
Ministarstvo omladine i sporta i Mladi istraživači Srbije vas pozivaju da 5. decembra 2017. godine od 14.00 do 16.00 časova u Skupštini Opštine Sremski Karlovci (Trg Branka Radičevića 1) prisustvujete svečanosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera u Srbiji i povodom osme godine realizacije programa MLADI SU ZAKON. 
 
Proslavom u Sremskim Karlovcima želimo da ukažemo na važnost aktivizma i volontiranja mladih kroz program MLADI SU ZAKON u svojim lokalnim zajednicama ali i njihovu mobilnost unutar i van zemlje i tako da pokažemo volonterima koliko cenimo njihovo zalaganje. Želimo da pokažemo našu spremnost da radimo na omogućavanju učešća mladih iz svih krajeva zemlje, vodeći računa i podsticajući mobilnost naročito među mladima sa smanjenim mogućnostima, iz ruralnih sredina.
 
Pozivamo sve volontere koji su u proteklih 8 godina učestvovali u programu MLADI SU ZAKON da budu počasni gosti u Sremskim Karlovcima, gde će im se obratiti ministar omladine i sporta, Šef Delegacije EU u RS, predstavnik UN u RS, predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i predsednik Opštine Sremski Karlovci, koji svojim obraćanjem potvrđuju svoju spremnost, volju i odgovornost da se unapredi položaj volontera i organizatora volontiranja u Srbiji i na Dan volontera svoju pažnju i reči usmeravaju upravo vama. Čućete i inspirativne priče ovogodišnjih volontera a i posetiti prelepe Sremske Karlovce, uz vodiča iz Pokreta gorana Vojvodine. 
 
Međunarodni dan volontera se u Srbiji obeležava već 8 godina kao nacionalna proslava u okviru programa Ministarstva omladine i sporta RS „Mladi su zakon“, dok se na međunarodnom planu ovaj dan obeležava odlukom organizacije Ujedinjenih nacija od 1985. godine. Ove godine parola je „Volunteers act first”
U prilogu možete naći agendu događaja i info paket, a učešće je obavezno potvrditi najkasnije do ponedeljka, 4. decembra 2016. godine do 15.00 sati na ovom linku
 
Sva dodatna pitanja možete uputiti na telefon 011/3116663, 069/3116663 ili adresu e-pošte lena.micic@mis.org.rs 
 
Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva omladine i sporta, stručnoj podršci Resurs centara i Mladih istraživača Srbije od 2010. do kraja 2017. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, finansirano je više od 1.420 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih. Od 2014. godine do kraja 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampova uz podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije i poklonilo više od 88.500 volonterskih sati.
Mladi su uređivali je javne prostore u svojim lokalnim zajednicama, realizovali akcije u cilju podsticanja humanosti i solidarnosti, razumevanja i tolerancije, bezbednosti, međugeneracijske saradnje, davali svoj nesebičan doprinos uređenju i razvoju zajednice i zaštiti životne sredine, razvijali preduzetnički duh, veštine timskog rada i interkutlurnog razumevanja.
 
PRAKTIČNE INFORMACIJE: U prilogu pronađite detaljnu agendu proslave, kao i info paket. 
Svi prisutni gosti su pozvani da ostanu na koktel ručku, a putni troškovi će biti refundirani od strane Mladih istraživača Srbije učesnicima koji su tokom 2017. godine bili deo programa „Mladi su zakon“, najkasnije 10 dana po prispeću originalnih putnih karata na adresu Mladih istraživača Srbije (Bulevar umetnosti 27, 11150 Beograd).
 
 
AGENDA
 
 
13.30 – 14.00 Okupljanje gostiju u sali Opštine Sremski Karlovci, registracija učesnika
 
 
14.00 – 15.00 Plenarni deo proslave (moderatorka: Tanja Petrović, Mladi istraživači Srbije)
 
volontiranje iz ugla kamp lidera (Mila Miletić – volonterka) – motivacioni govor i prikazivanje dela dokumentarnog filma „Dnevnik kamp lidera“ www.youthleaders.online 
 
obraćanje ministra omladine i sporta Republike Srbije, Vanje Udovičića, i dodela nagrada najboljim omladinskim volonterskim projektima i organizatorima volonterskih kampova
 
obraćanje predstavnika Delegacije Evropske unije
 
obraćanje predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu
 
obraćanje predsednika Oppštine Sremski Karlovci obraćanje 
 
predstavljanje programa Mladi su zakon 2017, Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije
 
predstavljanje omladinskog volonterskog projekta iz ugla volontera
 
predstavljanje međunarodnog volonterskog kampa iz ugla organizatora
 
15.00 – 16.00 Koktel ručak
 
16.00 – 17.30 Obilazak Sremskih Karlovaca uz vodiča iz Pokreta gorana Vojvodine<<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share