O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

Pozivamo vas na proslavu Međunarodnog dana volontera, 5. decembra, u Narodnoj skupštini Republike Srbije

 

Ministarstvo omladine i sporta i Mladi istraživači Srbije vas pozivaju da 5. decembra 2016. godine od 14.30 do 16.30 časova u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu (Kralja Milana 14) prisustvujete svečanosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera u Srbiji i povodom sedme godine realizacije programa MLADI SU ZAKON. 

Proslavom u Narodnoj skupštini, u najvišem zakonodavnom telu Republike Srbije, želimo da pokažemo volonterima koliko cenimo njihovo zalaganje i pokažemo našu spremnost da radimo na unapređenju njihovog položaja, uslova za vrednovanje i priznanje volonterskog rada i na prepoznavanju značaja volontiranja. 
 
Pozivamo sve volontere i organizatore volontiranja da budu počasni gosti u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde će im se obratiti ministar omladine i sporta, ministar rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Šef Delegacije EU u RS, predstavnik UN u RS i direktor Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom. Svojim obraćanjem potvrđuju svoju spremnost, volju i odgovornost da se unapredi položaj volontera i organizatora volontiranja u Srbiji i na Dan volontera svoju pažnju i reči usmeravaju upravo vama.
 
Međunarodni dan volontera se u Srbiji obeležava već 7 godina kao nacionalna proslava u okviru programa Ministarstva omladine i sporta RS „Mladi su zakon“, dok se na međunarodnom planu ovaj dan obeležava odlukom organizacije Ujedinjenih nacija od 1985. godine: http://www.volunteeractioncounts.org/en/. Ove godine parola je „Global Applause – give volunteers a hand”.
 
U prilogu možete naći agendu događaja i info paket, a zbog procedure ulaska u Narodnu skupštinu Vaše učešće je obavezno potvrditi najkasnije do petka, 2. decembra 2016. godine do 12.00 sati na ovom linku
 
Sva dodatna pitanja možete uputiti na telefon 011/3116663 ili adresu e-pošte vss@mis.org.rs 

Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva omladine i sporta od skoro 32 miliona dinara i stručnoj podršci od strane 12 Resurs centara i Mladih istraživača Srbije, volonterske grupe mladih širom Srbije tokom ove godine, kroz 180 finansiranih omladinskih volonterskih projekata i 47 međunarodnih volonterskih kampova uređivalo je prostore za mlade u svojim lokalnim zajednicama, realizovalo akcije u cilju podsticanja humanosti i solidarnosti, razumevanja i tolerancije, bezbednosti, međugeneracijske saradnje, davalo svoj nesebičan doprinos uređenju i razvoju zajednice i zaštiti životne sredine, podsticanju preduzetničkog duha kod mladih.
 
PRAKTIČNE INFORMACIJE: Ovdepronađite detaljnu agendu proslave, kao i info paket
Putni troškovi će biti refundirani od strane Mladih istraživača Srbije učesnicima koji su tokom 2016. godine bili deo programa „Mladi su zakon“, najkasnije 10 dana po prispeću originalnih putnih karata na adresu Mladih istraživača Srbije (Bulevar umetnosti 27, 11150 Beograd).
 
 
 
<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share