VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

POZIV ZA VOLONTERE SUNFEST - DAN MLADIH NA ADI HUJI, 11. i 12. avgust 2012.

Organizator festivala: Neformalna grupa “Sunce” okupila se sa idejom da organizuje ekološki festival ”SUNFEST - Dan mladih na Adi Huji“, povodom obeležavanja svetskog Dana mladih, 12. avgust. Cilj ovog okupljanja je uključivanje što većeg broja mladih ljudi u volonterske aktivnosti, kroz organizovanje kreativnih radionica, što doprinosi boljoj socializaciji, sticanju radnih navika, razvijanju svesti o toleranciji, solidarnosti, miru.


Dan mladih je internacionalni praznik, kada se u celom svetu kroz organizovanje niza manifestacija i aktivnosti ukazuje na značaj položaja mladih osoba u društvenoj zajednici. Proglašen je od strane Ujedinjenih nacija 17. decembra 1999. 
Program festivala se sastoji od dnevnih kreativnih aktivnosti, koje čine kratki kursevi i škole iz oblasti edukacije o reciklaži, zdravom načinu života i uređenju životne sredine, a biće i kreativnih sadržaja cirkuskih veština, lutkarskog pozorišta i sve to će biti začinjeno muzičkim programom.
TWITTER: @2012SUNFEST
FACEBOOK: SUNFEST
 
Lokacija i vreme održavanja festivala: u prostoru oko KultUrban eko ateljea, koji se nalazi na keju Ade Huje, u ulici Višnjička bb, dana 11. i 12. avgusta 2012. godine. 
 
Zaduženja volontera:
Pomoć u organizaciji i tehničkom pripremanju prostora za realizaciju muzičkog programa
Uređenje prostora za održavanje radionica
OBAVEZNO prisustvo na pripremnom sastanku za volontere, 8. avgusta u 18.30 u prostorijama Kulturban eko ateljea na Adi Huji u ulici Višnjička bb
popunjavanje evaluacionog formulara po završetku festivala
 
Rad sa volonterima: Volonteri će imati jednu kontakt osobu za sva pitanja i raspodelu obaveza, sa kojom će se upoznati na prvom sastanku za volontere. Volonteri će  potom biti podeljeni u mini timove, a u okviru svakog tima će biti određen koordinator koji će voditi grupu.  
 
 
Petak, 10.08.2012, 16-19h
           Tehnička i organizaciona podrška u pripremanju prostora festivala
                • Pomoć u distribuciji materijala
Subota, 11.08.2012, 12-16h
                • Pomoć u pripremi štandova za izvođenje kreativnih radionica
                • Distribucija materijala
Nedelja, 12.08.2012, 12-16h
                • Pomoć u pripremi štandova za izvođenje kreativnih radionica
                • Distribucija materijala
Ponedeljak, 13.08.2012 11-14h
                • Pomoć u uređivanju prostora posle festivala
 
Vreme angažovanja: Očekujemo da se volonteri uključe na minimum jedan ceo dan, tj. vreme koje je naznačeno. U prijavi možete naznačiti one dane koji vam odgovoaraju, međutim, potrebno je da ste tog dana slobodni da se uključite na označen0 vreme, ne kraće.
 
Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili veština za obavljanje ovog posla. Bitno je samo da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti na obuci, a u toku programa će imati podršku koordinatora volontera. Za petak i ponedeljak su potrebni samo muški volonteri jer je posao nešto teži. Volonteri treba da budu stariji od 16 godina, a pri potpisivanju prijave za mlađe od 18 je potrebno da roditelj potpiše pristanak.
Ukoliko ste druželjubivi i želite da upoznate nove ljude, volite timski rad, a pri tom ste odgovorni prema zadacima koji vam se postavljaju, dođite da zajedno pripremimo proslavu Dana mladih i realizujemo dvodnevni festival posvećen mladima.
 
Broj volontera: 10
 
Šta volonter može da očekuje od programa:
- da bude deo tima 
- nova poznanstva
- da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima
- potvrdu o volontiranju i učešću 
- osveženje i hranu u toku dana
 
Rok i način prijavljivanja:
Prijavu možete naći ovde.
Prijava traje do srede, 8. avgusta, do 14.00 sati.
 
Ovde možete preuzeti zvaničan poziv.
 <<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share