VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

POZIV ZA VOLONTERE PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA DUNAVA, 29. juna 2016.

Organizator programa: Republička direkcija za vode, Coca-Cola sistem u Srbiji, opština Zemun, mladi istraživači Srbije i drugi ove godine obeležavaju međunarodni Dan Dunava Centralnom proslavom na Zemunskom keju u Beogradu, na platou kod restorana Venecija i Letnje pozornice.

 
O programu: Dan Dunava predstavlja integralni deo saradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav i članica Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav (ICPDR), kako bi se podigla svest o očuvanju reka kod što većeg broja pojedinaca i kako bi se apelovalo na racionalnu upotrebu vodenih resursa. Dan Dunava je kampanja koja vremenom postaje sve obimnija, uz učešće sve većeg broja partnera, koji iz godine svojim aktivnostima doprinose da Dunav bude lepši i čistiji.
Centralna proslava organizovana je u Beogradu na platou kod restorana Venecija i Letnje pozornice, u subotu 29. juna 2016. godine.
Program traje od 10 do 13h. 
 
 
Zaduženja volontera u okviru programa:
 
1.       Instalacija „Dunavski otisak“, –Volonteri bi deci pomagali oko ukrašavanja instalacije. Instalacija nije obojena, već ćemo decu pozivati da umaču prste u boju i svojim otiscima farbaju sliku. 
 
2.       Coca Cola Hellenic pult – na ovom pultu će deca moći da ukrašavaju flašice stikerima koji su zapravo šljokičavi papiri A4 formata i potrebno je da ih volonteri seku u razne oblike koje će deca lepiti na flašice i tako ih ukrašavati. 
 
3. Deeljenje helijumskih balona.
 
Rad sa volonterima: Volonteri će imati jednu kontakt osobu za sva pitanja i raspodelu obaveza, sa kojom će se upoznati na prvom sastanku za volontere. Njegovo ime je Vuk Tomić.

Vreme angažovanja: Očekujemo da volonteri dođu u 9.30 i ostanu do kraja manifestacije, do 13.30 sati, 29. juna. Molimo vas, nemojte se prijavljivati ako ne možete da ostanete sve vreme.
 
Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili veština za obavljanje ovog posla. Bitno je samo da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti u toku programa, kada će imati podršku koordinatora volontera. 
 
Broj volontera: 10
 
Šta volonter može da očekuje od programa:
- zanimljiva poznanstva sa predstavnicima prisutnih organizacija, sa glumcima, decom
- učešće u interesantnim radionicama i sticanje znanja o načinima za lični doprinos očuvanju voda
- da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima
- potvrdu o volontiranju i učešću 
- osveženje u toku dana
 
Rok i način prijavljivanja:
Prijavu možete naći ovde.
Prijava traje do 27. juna u 10 sati. Svi će biti obavešteni o rezultatu selekcije.
 <<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share