O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

POZIV ZA VOLONTERE PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA DUNAVA, 27. juna 2015.

Vreme: od 09.30-13.00 sati    

Mesto: plato kod restorana Venecija, Zemunski kej, Beograd
 
 
Organizator programa: Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Republička direkcija za vode, Coca-Cola sistem u Srbiji i opština Zemun i ove godine obeležavaju međunarodni Dan Dunava Centralnom proslavom na Zemunskom keju u Beogradu, na platou kod restorana Venecija i Letnje pozornice.
 
O programu: Dan Dunava predstavlja integralni deo saradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav i članica Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav (ICPDR), kako bi se podigla svest o očuvanju reka kod što većeg broja pojedinaca i kako bi se apelovalo na racionalnu upotrebu vodenih resursa. Dan Dunava je kampanja koja vremenom postaje sve obimnija, uz učešće sve većeg broja partnera, koji iz godine svojim aktivnostima doprinose da Dunav bude lepši i čistiji.
Centralna proslava organizovana je u Beogradu na platou kod restorana Venecija i Letnje pozornice, u subotu 27. juna 2015. godine.
 
Program traje od 10 do 13h i obuhvata:
 
Program na bini:
1. Dečije pozorište Boško Buha - Predstava za decu
2. KUD Branko Radičević - Igre iz Banata i Igre iz Ponisavlja
3. Klub književnika Ivo Andrić - Scenski nastup prilagođen deci, odraslima i deci sa posebnim potrebama
4. Udruženje umetnika “AB” Batajnica - Izložba radova na temu “Dunav”
 
Radionice: 
1. Svetski fond za prirodu – WWF
2. Supernatural festival
3. Fakultet za primenjenu ekologiju 
4. Recan fond
5. Orijentiring savez Srbije
6. Republička direkcija za vode
7. Mladi istraživači Srbije
8. Liga za ornitološku akciju
9. Udruženje Naša deca
10. JKP „Zelenilo-Beograd“ 
11. Sekopak
12. Coca - Cola Hellenic
 
Zaduženja volontera u okviru programa:
 
1.       Instalacija DUNAVU LJUBAV – ovde su nam potrebna 4 volontera koja bi deci pomagala oko ukrašavanja instalacije. Instalaciju čine slova od stirodora visine 1m, dužine 11m koja su obojena tako da je donji nivo zelene boje i predstavlja zelenu površinu na koju se lepe stikeri biljaka i životinja, srednji deo je tamnije plave boje i predstavlja vodu,  na njega se postavljaju stikeri raznih vrsta riba. Gornji deo instalacije je svetlije plave boje i predstavlja nebo na koje se postavljaju stikeri raznih vrsta ptica. Deca će stikere dobijati na radionicama, a volonteri treba da objasne deci ovu podelu i pomognu im da postave prave stikere na svoje mesto;
 
2.       Bicikl za recikliranje limenki – ovde su nam potrebna dva volontera koja će deci pomagati da bezbedno ubacuju limenke u predviđeni otvor i pokazivati im da okreću pedale kako bi se limenke kompresovale i time pripremale za reciklažu.
 
3.       Coca Cola Hellenic pult – na ovom pultu će deca moći da ukrašavaju Coca Cola flašice stikerima koji su zapravo šljokičavi papiri A4 formata i potrebno je da ih volonteri seku u razne oblike koje će deca lepiti na flašice i tako ih ukrašavati.
 
Rad sa volonterima: Volonteri će imati jednu kontakt osobu za sva pitanja i raspodelu obaveza, sa kojom će se upoznati na prvom sastanku za volontere. Njegovo ime je Vuk Tomić.
 
Vreme angažovanja: Očekujemo da volonteri dođu u 9.30 i ostanu do kraja manifestacije, do 13 sati, 27. juna. Molimo vas, nemojte se prijavljivati ako ne možete da ostanete sve vreme.
 
Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili veština za obavljanje ovog posla. Bitno je samo da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti u toku programa, kada će imati podršku koordinatora volontera. 
 
Broj volontera: 8
 
Šta volonter može da očekuje od programa:
- zanimljiva poznanstva sa predstavnicima prisutnih organizacija, sa glumcima, decom
- učešće u interesantnim radionicama i sticanje znanja o načinima za lični doprinos očuvanju voda
- da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima
- potvrdu o volontiranju i učešću 
- osveženje u toku dana
 
 
Rok i način prijavljivanja:
Prijavu možete naći ovde a poziv za volontere ovde.
Prijava traje dok se ne popune mesta.
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs, vss@mis.org.rs 
 
 
<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share