VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

POZIV ZA VOLONTERE: KIDS FEST, dečiji filmski festival u Beogradu od 13. do 19. oktobra

O programu: Festival se održava od od 13. do 19. oktobra 2014. godine u Beogradu – u Dvorani Doma sindikata, i bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, ,,Fontana” i „Roda Cineplex“. U isto vreme festival će biti održan u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i u preko trideset gradova širom Srbije.

 
Na festivalu će, kao i prethodnih godina, biti prikazana najkvalitenija filmska ostvarenja iz celoga sveta za decu predškolskog i školskog uzrasta: igrani, animirani i dokumentarni, 3D filmovi, od kojih je najveći broj sinhronizovan.
Važan deo festivala su i zabavne, kreativne i obrazovne radionice koje se održavaju u holu Dvorane Doma sindikata, od 13. do 17. oktobra.
Festival već tradicionalno podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Beograd i Udruženje učitelja Srbije.

Zaduženja volontera:
- Nekoliko dana pre početka festivala - pomoć pri organizaciji radionica i razvrstavanje i popunjavanje karata za projekcije.
- Tokom trajanja festivala, od 13. do 17. oktobra - od 10h do 16h, u Domu Sindikata: 1. pomoć oko koordinacije učesnika radionica;
2. tehnička podrška (volonter bi vodio računa oko muzike koja bi se puštala u holu);
3. podrška u ostalim segmentima organizacije tokom trajanja festivala.
 
Rad sa volonterima: Volonteri će raditi sa celokupnim timom festivala, a za koordinisanje njihovih obaveza će biti određena jedna osoba iz Kids Fest-a. Posle selekcije, izabrani volotneri će se sastati sa predstavnicima Kids-Fest-a na orijentaciji, gde će se dogovoriti oko obavljanja predviđenih zadataka. Orijentacija, tj. pripremni sastanak će biti održan u petak 10. oktobra u 10 sati. Potvrdu i tačnu adresu ćete dobiti kada vas budemo zvali. 

Broj volontera: 4
 
Vreme angažovanja: Potrebni su volonteri od 13. do 17. oktobra. Vreme angažovanja zavisi od predviđenog posla, ali predviđa angažovanje od 6 sati dnevno, od 10 do 16 sati. Vrlo je važno da se što više volontera bude na raspolaganju  tokom svih dana festivala, iako je moguće da neće biti potrebe za svim volonterima svakog dana. 
Prioritet će dobiti volonteri koji mogu da budu na raspolaganju svih dana.
 
Profil volontera: Bitno je pre svega da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti na orijentaciji, a u toku programa će imati podršku koordinatora volontera. Poželjno je da imate iskustvo u radu radionica sa decom, što je bitno da napomenete u svojoj prijavi.
 
Šta volonter može da očekuje od programa:
- da bude deo jedinstvene beogradske manifestacije
- zanimljiva poznanstva sa organizatorima
- da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima i izbliza vidi kako izgleda organizacija dečijeg festivala
- obrok je obezbeđen
- mogućnost posećivanja festivalskih dešavanja 
- potvrdu o volontiranju i učešću i zahvalnicu
 
Rok i način prijavljivanja:
Prijavu možete naći ovde
Prijava traje do četvrtka, 9.10. u 12 sati. Svi volonteri će biti obavešteni o rezultatu selekcije do kraja dana.
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs,    vss@mis.org.rs 
 
Preuzmite poziv ovde.<<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share