VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

POZIV ZA VOLONTERE: Festival “Oplaneti se! Recikliraj!” 5. novembar 2012.godine u Domu omaldine u Beogradu

Organizator programa: Zelena lista Srbije je neformalna mreža lokalnih ekoloških organizacija u Srbiji, čije su aktivnosti usmerene ka unapredjenju sistema upravljanja otpadom u Srbiji.

Mreža je osnovana krajem 2007. Formiranje i rad Zelene liste omogućio je Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), uz finansijsku podršku USAID-a.
Mladi istraživači Srbije preuzeli su ulogu koordinatora Mreže.
 
O programu:
Festival „Oplaneti se! Recikliraj“ predstavlja centralnu aktivnosti ekološke mreže Zelena lista Srbije u okviru kampanje „Oplaneti se! Recikliraj“.  Akcija ima za cilj da se svim akterima u društvu skrene pažnja na potrebu primarne selekcije, ponovne upotrebe otpada i pokretanja procesa reciklaže. Vreme početka: 12.30h-15h
TWITTER: oplanetise
 
Balkanski fond za lokalne inicijative BCIF, Mladi istraživači Srbije MIS i Zelena Lista Srbije će obezbediti učešće preko 500 mladih  iz 12 gradova Srbije. Na samom festivalu biće proglašeni pobednici u okviru akcije „Oplaneti se! Oživi otpad“ koja usmerena na pronalaženje nove upotrebne vrednosti otpada, kroz izradu predmeta od otpada i intervencije u školskim dvorištima i dvorištima vrtićima. 
 
Telenor Fondacija će obezbediti vredne nagrade za škole koje su izradili najefektnije predmete od otpada. 
 
Pored toga u okviru festivala biće organizovan i muzički humanitarni koncert a sav prihod od prodatih karata biće usmeren na zadrugu sakupljača sekundarnih sirovina „Zelena zadruga“ iz Beograd. Vreme početka: 21h
 
Detaljni program događaja se nalazi u prilogu.
 
Zaduženja volontera:
pomoć u postavci eksponata, štandova organizacija Zelene liste Srbije
pomoc oko zbrinjavanja dece i gostiju iz unutrašnjosti
davanje informacija i upućivanje na aktivnosti u Domu omladine - očekuje se 10-ak autobusa iz 12 gradova Zelene liste Srbije sa školskom decom, lokanim partnerima/aktivistima
kada se završi program, potrebno je salu raspremiti jer se uveče održava koncert 
prisustvo na sastancima za volontere kako bi mogli unapred da se pripreme
 
Rad sa volonterima: Volonteri će imati jednu kontakt osobu za sva pitanja i raspodelu obaveza, sa kojom će se upoznati na prvom sastanku za volontere. SVI odabrani volonteri/ke će proći obuku, jedan sastanak od sat vremena gde ce volonteri dobiti instrukcije I biti upoznati sa dataljama organizacije festivala.
To će biti petak, 2. novembar, u 12h, u kancelariji Mladih istraživača Srbije (Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd). Prisustvo svih izabranih volontera na tom sastanku je OBAVEZNO.
U toku sastanka će se definisati i koordinator grupe. U prijavi za volontere ćete imati priliku da se prijavite za koordinatora. Koordinator će biti spona između ostalih volontera i tima Zelene liste Srbije.
 
Vreme angažovanja: Očekujemo da se volonteri uključe na sam dan festivala, 5.11. (od 10 do 16 sati), mada je moguće da će pomoć biti potrebna i u nedelju 4.11. o čemu će se više znati na pripremnom sastanku.
 
Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili veština za obavljanje ovog posla. Bitno je samo da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti na pripremnom sastanku, a u toku programa će imati podršku koordinatora volontera. 
 
Broj volontera: 6
 
Šta volonter može da očekuje od programa:
- da postane volonter za zaštitu životne sredine
- zanimljiva poznanstva sa predstavnicima prisutnih organizacija, decom
- učešće u interesantnim radionicama i sticanje znanja o načinima za lični doprinos očuvanju životne sredine
- da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima
- potvrdu o volontiranju i učešću 
- majicu
 
Nije moguće obezbediti besplatne karte za concert jer je on humanitarnog karaktera.
 
Rok i način prijavljivanja:
Prijavu možete naći ovde.
Zvaniòan poziv za volontere je ovde.
Prijava traje do četvrtka, 1. novembra, do 12.00 sati.
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs, tanja@mis.org.rs 
 <<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share