VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

POZIV ZA VOLONTERE - PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA DUNAVA, 30. juna 2012.

Organizator programa: Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede – Republička direkcija za vode u partnerstvu sa Coca-Cola Sistemom, Sekretarijatom za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Beograda, Supernatural-om, WWF-Svetskim fondom za prirodu i Mladim istraživačima Srbije i ove godine obeležava međunarodni Dan Dunava 29.jun

 
O programu: Dan Dunava predstavlja integralni deo saradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav i članica Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav (ICPDR), kako bi se podigla svest o očuvanju reka kod što većeg broja pojedinaca i kako bi se apelovalo na racionalnu upotrebu vodenih resursa. Dan Dunava je kampanja koja vremenom postaje sve obimnija, uz učešće sve većeg broja partnera, koji iz godine svojim aktivnostima doprinose da Dunav bude lepši i čistiji.
 
Centralna proslava organizovana je u Beogradu na Adi Huji, 30.juna 2012. godine. 
 
Program je podeljen u 3 celine i traje od 10-20h
 
Muzički program: dečiji hor Čarolija, Naked, Marchelo
Edukativni program: Green Comunity, Staklenik, Pijaca, Eko učionica, Eksperimentarijum, predstava Ekomusketara, okrugli sto na 2 teme i mnogo drugih radionica.
Program Čuvari Dunava namenjen deci osnovnih škola, a volonterski program je u vezi sa njim.
Ovaj deo programa zamišljen je kao potraga za blagom, a blago u ovom slučaju su različite informacije vezane za živi svet Dunava. Svako dete će da dobije mapu na kojo će biti obeležene 5 tačke na kojima treba da nađu odgovor na određeno pitanje. Kada obiđu sve tačke i skupe sve informacije dolaze u Eko učionicu da provere da li su dobro odgovorili na pitanja i dobijaju titulu i diplomu Čuvara Dunava. 
Svaka grupa (od 10-15 učenika) će imati dva volontera kao vodiča. Volonteri će dobiti tačne instrukcije kako da vode grupu, koji su zadaci, kako da sprovedu grupu za 50 minuta....Dakle, imaće obuku nekoliko dana pre samog događaja.
 
Zaduženja volontera u okviru programa Čuvari Dunava:
 
sprovođenje grupe đaka po Adi Huji u potrazi za blagom tj. odgovorima na postavljena pitanja u mapi
prisustvo na sastancima za volontere
priprema za volontiranje, svi volonteri će dobiti detaljne informacije o Čuvarima Dunava kako bi mogli unapred da se pripreme
 
Rad sa volonterima: Volonteri će imati jednu kontakt osobu za sva pitanja I raspodelu obaveza, sa kojom će se upoznati na prvom sastanku za volontere.
 
Vreme angažovanja: Očekujemo da se volonteri uključe na ceo dan 30. juna, od 10 do 20 sati. Molimo vas, nemojte se prijavljivati ako ne možete da ostanete ceo dan.
 
Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili veština za obavljanje ovog posla. Bitno je samo da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti na obuci, a u toku programa će imati podršku koordinatora volontera. 
 
Broj volontera: 10
 
Šta volonter može da očekuje od programa:
- da bude deo tima 
- zanimljiva poznanstva sa predstavnicima prisutnih organizacija, sa muzičarima, decom
- učešće u interesantnim radionicama i sticanje znanja o načinima za lični doprinos očuvanju voda
- da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima
- potvrdu o volontiranju i učešću 
- osveženje i hranu u toku dana
 
Rok i način prijavljivanja:
Prijavu možete naći ovde
Prijava traje do utorka, 13. juna, do 9.00 sati.
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs, vss@mis.org.rs 
 <<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share