O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

POZIV ZA VOLONTERE - Pakovanje paketa za tek rođene bebe u Beogradu

Organizator programa: Grad Beograd, Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu 

Grad Beograd, u cilju realizacije mera podrške porodici, podsticanja rađanja i podrške porodici sa decom, svakoj bebi rođenoj u Beogradu i njenoj mami dodeljuje poklon paket u kome se nalazi sve što je potrebno za negu bebe i majke u prvim danima bebinog života.
Na ovaj način, Grad Beograd želi da podrži porodice koje su dobile prinovu, ali i da u borbi za natalitet ohrabri mlade parove da zasnuju porodicu.
Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu realizuje aktivnosti na animiranje donatora za materijal za poklon pakete, kao i volontera, kako bi što efikasnije poklon paketi stigli do porodilišta.
Volonteri igraju važnu ulogu. Mnoštvo donatora omogućava postojanje ovog programa, ali bez volontera nije moguće upakovati poklon pakete. Ovaj program Sekretarijata oslanja se na aktivan doprinos građana Beograda kroz Crveni krst, Banku hrane i Mlade istraživače Srbije. 
 
Zaduženja volontera:
Bebi paketi se pripremaju u magacinu „Banka hrane“ na Vilinim vodama (kod Tempa), ul. Dunavska 59. Po dolasku, neko iz tima će vam objasniti šta treba tačno da se radi. 
 
Vreme angažovanja:
Dnevno angažovanje se prilagođava obavezama i mogućnostima volontera. Možete se uključiti na jedan dan ili jednom ili nekoliko puta nedeljno. Dolazak je uvek u 11 sati u toku dana i u zavisnosti od broja volontera, za 2-3 sata može se pripremiti dovoljan broj bebi paketa.
Ovaj program je stalno otvoren za volontere. Za sve volontere koji poklone više od 20 sati volonterskog rada na pripremi paketa za bebe obezbeđeni su besplatni termini za rekreaciju u Gradskom centru za fizičku kulturu. Potvrdu o volontiranju možete tražiti u Mladim istraživačima Srbije.
 
Rok i način prijavljivanja:
Svi volonteri su dobrodošli, potrebno je samo da popunite prijavu i najavite se kog dana ćete doći u magacin. Dovoljno je da se prijavite jednom. Posle prvog odlaska, dovoljno je da najavite sledeći dolazak telefonom Jadranki Gvozdenović, kontakt osobi u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu, na tel. 011 715 7047, svakog radnog dana od 8-15 časova.
 
Konkurs je stalno otvoren, a prijavu možete naći ovde.
 
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs, vss@mis.org.rs
<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share