O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

POZIV ZA VOLONTERE - Guitar Art Festival


Organizator programa
: Izvršni producent Guitar Art Festivala, Jugokoncert, Ustanova za muzičko-scensku delatnost www.jugokoncert.rs
 
O programu: "Guitar Art" festival je nastao 2000. godine i danas predstavlja profesionalnu i stručnu manifestaciju koja svake godine okuplja klasične i ostale gitariste svih profila, od đaka osnovnih i srednjih škola, preko studenata, do njihovih profesora i eminentnih gostiju, vodećih svetskih gitarista.
 
Razmena znanja, prakse i iskustva, kao i upoznavanje sa domaćim i svetskim tokovima u savremenoj gitarističkoj pedagogiji i koncertnoj praksi, kao neophodna nadgradnja edukativnoj osnovi, primarni je cilj ovog projekta.
Dugogodišnja izolacija i socijalna ugroženost roditelja naših đaka doveli su do toga da su mnoge generacije klasičnih gitarista završile svoje osnovno, srednje i visoko obrazovanje bez ikakvih iskustava i stimulacija ovog tipa. Shodno tome, veliki edukativni, kulturni, medijski i psihosocijalni značaj festivala čine osnovu da naše želje i potrebe kroz njegovu realizaciju, uz uloženu energiju i entuzijazam, postanu stvarne.
 
Posebnu aktivnost festivala predstavlja izdavaštvo koje svake godine neposredno pred naredni festival donosi originalno CD izdanje, autorizovanu kompilaciju najboljih snimaka iz prošle festivalske godine. U planu je dalji razvoj i popularizacija ovih izdanja i van granica Srbije.
 
Takođe, svake godine, posebna pažnja se pridaje izdanju festivalske knjige koja detaljno prezentuje program, učesnike i druga dostignuća festivala.
 
Neophodno je naglasiti i seriozan pristup kvalitetu izrade svih festivalskih izdanja, programskih bukleta i različitih sredstava oglašavanja, što za cilj ima dostizanje najviših standarda u svetskoj praksi na polju kulture i sličnih događaja ozbiljne muzike.
 
Festivalski program će se održati na nekoliko lokacija u Beogradu:Dom Sindikata, Atrijum Narodnog muzeja, Sava Centar, Zadužbina Ilije M. Kolarca.
 
Aktivnosti  festivala: koncerti, majstorske radionice, takmičenje, guitar art laureati, guitar visual art, guitar art expo
 
Koncertni program:
 
Utorak, 12. mart – Dom Sindikata   
20:00 – THE BEATLES ON  
 
Sreda, 13. mart - Atrijum Narodnog Muzeja  
20:00 – FRANCISCO MORAIS FRANCO
21:00 – ALVARO PIERRI
22:00 – BALKAN STRINGS 
 
Četvrtak, 14. mart - Atrijum Narodnog Muzeja  
19:00 - SABRINA VLAŠKALIĆ
20:00 – EDIN KARAMAZOV
21:00 – GIULIO TAMPALINI 
22:00 – TAURUS DUO 
 
Petak, 15. mart - Atrijum Narodnog Muzeja  
20:00 – MARKO TOPCHII
21:00 – GORAN LISTEŠ
22:00 – GORYACHEV GRISHA 
 
Subota, 16. mart - Sava Centar 
20:00 – CONCHA BUIKA
 
Nedelja, 17. mart – Zadužbina Ilije M. Kolarca 
19:30 – CEREMONIJA ZATVARANJA & DODELA NAGRADA
20:00 – EDIN KARAMAZOV & NO BORDERS ORCHESTRA
 
Zaduženja volontera:
sprovođenje i/ili upućivanje predavača, đaka i/ili ostalih zainteresovanih učesnika Festivala do učionice za predavanje i/ili kancelarije Festivala (Sava Centar)
sprovođenje takmičara do prostorije za usviravanje i nastup (FMU, MS "Vučkovic", Narodni muzej)
dežurstvo ispred prostorija u kojima se odvija takmičenje
po potrebi: odvođenje predavača i/ili članova žirija na ručak I/ili večeru ili na neki od prevoza
briga o prostorijama u kojima se održavaju predavanja, usviravanje i takmičenje (otključavanje, zaključavanje)
nameštanje stolica u prostoriji za takmičenje (FMU)
pre početka i/ili u pauzama predavanja i takmičenja posluživanje osveženja predavačima i/ili članovima žirija
 
Rad sa volonterima: 
Volonteri će raditi sa celokupnim timom festivala, a za koordinisanje njihovih obaveza će biti određena jedna osoba iz Jugokoncerta. Posle selekcije, izabrani volotneri će se sastati sa predstavnicima Jugokoncerta na orijentaciji, gde će se dogovoriti oko obavljanja predviđenih zadataka. Orijentacija, tj. pripremni sastanak će biti održan u ponedeljak, 11. Marta u 17 sati u Sava Centru. Molimo vas da se ne prijavljujete ako ne možete da dođete na pripremni sastanak, jer bi bilo teško uključiti vas bez prethodne pripreme.
 
Vreme angažovanja: 
Potrebni su volonteri od 12. do 17. marta. Vreme angažovanja zavisi od predviđenog posla, ali predviđa angažovanje po smenama od oko 4 sata (pre podne, posle podne, uveče). Vrlo je važno da se što više volontera bude na raspolaganju  tokom svih 6 dana, iako je moguće da neće biti potrebe za svim volonterima svakog dana. Pre i posle podne se održavaju radionice, a uveče su koncerti. 
Prioritet će dobiti volonteri koji mogu da budu na raspolaganju svih 6 dana, u minimum jednoj smeni.
 
Pripremni sastanak je obavezan. Održaće se u ponedeljak, 11.03. u 17 sati u Sava centru. Detaljije informacije po završenoj selekciji volontera.
 
Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili veština za obavljanje ovog posla, osim znanja engleskog jezika zbog kontakta sa inostranim gostima. Bitno je pre svega da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti na orijentaciji, a u toku programa će imati podršku koordinatora volontera. Vozaci?
 
Broj volontera: 10
 
Šta volonter može da očekuje od programa:
- da bude deo jedinstvene beogradske manifestacije
- zanimljiva poznanstva sa muzičarima, studentima i profesorima iz celog sveta
- da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima i izbliza vidi kako izgleda organizacija velikog festivala
-       obrok je obezbeđen
-       mogućnost posećivanja festivalskih dešavanja
- potvrdu o volontiranju i učešću 
 
Rok i način prijavljivanja:
Prijavu možete naći ovde a zvaničan poziv ovde.
Prijava traje do ponedeljka, 11. marta, do 11.00 sati. Svi volonteri će biti obavešteni o rezultatu selekcije do 13.00
 
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs, vss@mis.org.rs 
 
<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share