VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

POZIV ZA VOLONTERE - AFRO FESTIVAL 2012 / 23. i 24. jun

 Bazar, vez, perkusije, salsa, muzika i ples, simboli, tradicija, nakit, figure – nezaboravan doživljaj putovanja u kulturu 

Organizator volonterskog programa i Festivala: Muzej afričke umetnosti je prvi i jedini muzej u ovom regionu koji je isključivo posvećen kulturi i umetnosti afričkog kontinenta. Po ocenama stručnjaka beogradski muzej predstavlja reprezentativnu kolekciju afričke umetnosti.

Pored stalne postavke, Muzej priređuje tematske izložbe koje obuhvataju najvažnije segmente tradicionalne i savremene afričke umetnosti. Iako je postojećim materijalom uglavnom predstavljeno područje zapadne Afrike, Muzej raznovrsnim aktivnostima nastoji da prikaže i druge regione – severnu, istočnu, centralnu i južnu Afriku.

www.museumofafricanart.org

O Festivalu: Afro festival je kulturna manifestacija koja se jednom godišnje organizuje u Muzeju afričke umetnosti, i predstavlja jedinstven program, kako u našoj zemlji tako i u širem regionu. 

Afro festival je godišnja manifestacija Muzeja afričke umetnosti na kojoj se kroz izložbe, koncerte, javna vođenja, filmske i video projekcije, likovne i muzičke radionice, kao i prodajne izložbe promoviše i predstavlja kulturno nasleđe Afrike. U današnjem svetu afričke umetnosti i kreativnost prevazilaze okvire jednog kontinenta i zbog toga MAU kroz različite kulturne sadržaje želi da ukaže na značaj afričkog umetničkog nasleđa i izvan granica kontinenta. Afro fesival 2012 će se održati u Muzeju afričke umetnosti, Andre Nikolića 14, Beograd, 23. i 24. juna. 

Rad sa volonterima i priprema: SVI odabrani volonteri/ke će proći obuku, jedan sastanak od sat vremena u Muzeju gde ce volonteri dobiti instrukcije i biti upoznati sa dataljama organizacije festivala. To će biti četvrtak, 21. jun, u 16h, u Muzeju. Prisustvo svih volontera AF 2012, na tom sastanku je OBAVEZNO.

Vreme angažovanja: Očekujemo da se volonteri uključe oba dana (23. i 24. jun), po jednu smenu svakog dana. U prijavi ćete moći da obeležite koja je to smena. 

Profil volontera: studenti završnih godina društvenih fakulteta. Nije neophodno nikakvo dodatno znanje ili veština za obavljanje ovog posla. Bitno je samo da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti na obuci, a u toku programa će imati podršku koordinatora volontera. Ako biste mogli da se uključite kao koordinatori smene, uslov je da ste ranije bili koordinator/ka bilo kakve grupe, što ćete i opisati u prijavi.

Opis posla:

SUBOTA, 23 JUN od 09 do 18h - za potrebe programa AFRIČKOG BAZARA (jedna smena od 9h-13.30h, druga smena od 13.30h-18h)

OBAVEZE:

-pomoć kustosima pri aranžiranju prodajnih štandova

-pomoć za štandom tokom bazara (prodaja, usluživanje, davanje informacija)

-pomoć animatorima na kreativnim radionicama

NEDELJA, 24 JUN od 09 do 18h - za potrebe programa DURBAR (jedna smena od 9h-13.30h, druga smena od 13.30h-18h)

OBAVEZE:

-pomoć kustosima i članovima afričkih ambasada pri aranžiranju štandova

-pomoć za štandom tokom durbara (prodaja, usluživanje, davanje informacija)

-pomoć animatorima na kreativnim radionicama
 

Broj volontera: PO ŠEST VOLONTERA + JEDAN KOORDINATOR ili *KA u svakoj smeni. 

Šta volonter može da očekuje od programa:

- da bude deo tima 

- zanimljiva poznanstva i nove veštine

- da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i  kreativnog tima

- potvrdu o volontiranju i učešću 

- jedan katalog izdanja Muzeja afričke umetnosti po svom izboru

Rok i način prijavljivanja:

Prijavu možete naći ovde, a tu je i zvaničan poziv za volontere, kao i program Festivala.

Prijava traje do ponedeljka, 18. juna u 9.00 sati ujutru. Potpom ćemo vam javiti da li ste primljeni ili ne, kako biste bili spremni za obuku 21. juna.

Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju i selekciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs, vss@mis.org.rs 
<<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share