VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena / volonterski kamp u Nemačkoj "Better Together" od 30. 07. do 14. 08. 2016.

Pozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu / volonterski kamp "Better Together" na koji kao partneri nemačke organizije IJGD možemo da pošaljemo 4 učesnika/učesnice.

Omladinska razmena će se održati u Oberschleissheim-u (predgrađe Minhena) od 30. 07. do 14. 08. 2016. (30. dolazni, 14. odlazni dan).
 
Ova razmena/kamp namenjena je mladima starosti od 16 do 19 godina. Pored grupe od 4 učesnika iz Srbije, na razmeni/kampu učestvovaće i učesnici iz Rusije, Španije, Italije i Nemačke. Svaka grupa će imati svog koordinatora. 
 
U periodu od dve nedelje, učesnici će razgovarati o ekološkim temama, interkulturnoj razmeni i socijalnoj inkluziji na radionicama, ali će i dizajnirati i praviti nameštaj zajedno sa izbeglicama starosti od 16 do 18 godina iz blizine omladinskog centra u kom je grupa smeštena. 
 
Nešto više o razmeni možete pročitati ovde.
 
 
Poziv je otvoren za sve zainteresovane do četvrtka, 16. juna u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE.
 
 
Najkasnije 17. juna ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 
 
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 170 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).
 
Za učešće osoba koje su maloletne, kao što je ovde slučaj, neophodno je da roditelji ili staratelji budu uključeni tako što će potpisati prijavni formular a za prelazak granice neophodno je priložiti Formular za saglasnost roditelja/staratelja za samostalno putovanje u inostranstvo koji se overava u Opštini. (Ovaj formular ćete dobiti od nas samo ukoliko budete selektovani). 
 
 
Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.
 
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / donesete originale karata nama, a mi ih pošaljemo organizatorima u Nemačkoj. To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.
 
 
Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo ove prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Za dodatne informacije o razmeni - "Better Together" možete se obratiti Ivi Tašić: Mob: +381 69 1773712, eMail: iva.miroslav@gmail.com ili Mladim istraživačima Srbije. 
 
 
Očekujemo vas!  <<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share