O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena u Nemačkoj "Me & Migration" 27.07. – 10.08.2016

Pozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu "Me & Migration" na koji kao partneri nemačke organizacije IBG možemo da pošaljemo 4 učesnika/učesnice.

Omladinska razmena će se održati u mestu Augsburg (Bavarija, Nemačka)  od 27.07. do 10.08.2016. (27. dolazni, 10. odlazni dan).

Ova razmena/kamp namenjena je mladima starosti od 18 do 28 godina. Pored grupe od 4 učesnika iz Srbije, na razmeni učestvovaće i učesnici iz Španije (Katalonija), Češke, Nemačke, Francuske, Mađarske i Škotske. Svaka grupa će imati svog koordinatora. 

Učesnici će se baviti temama migracija, najpre razmenom iskustava i informacija o situaciji u zemljama iz kojih dolaze učesnici, stavovima mladih o migrantima, idejama za aktivnosti koje mogu služiti za integraciju migranata u zemljama u kojima se zadržavaju, a pored toga učesnici će pričati o iskustvima sa stereotipima koji se vezuju za migrante, azilante, izbeglice, kao i o govoru mržnje koji proističe ih tih stereotipa, kako ih prepoznati i kako na njih reagovati.

Učesnici će praktikovati svoje socijalne veštine, ići u studijske posete lokalnim inicijativama, ići na ekskurzije, učestvovati u radionicama i diskusijama, upoznati mnoge lokalne volotnere i mlade izbeglice, podržati organizaciju lokalnog mirtovnog festivala, a najpre učiti jedni od drugih u internacionalnom okruženju.

Detaljnije informacije o razmeni biće poslate izabranim učesnicima, mesec dana pre razmene. Do tada će se raditi na pripremi i planiranju puta. OVDE možete pročitati nešto više o razmeni.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane do utorka, 21. juna u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE.
 
 
Najkasnije 23. juna ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 
 
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 170 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).
 
Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / donesete originale karata nama, a mi ih pošaljemo organizatorima u Nemačku. To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.
 
 
Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo ove prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Za dodatne informacije o razmeni  "Me & Migration" možete na se obratiti u Mladim istraživačima Srbije telefonom na 011/3116663 ili mejlom na lena.micic@mis.org.rs
 
 
Očekujemo vas!  
<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share